За поредна вечер протестиращи за оставката на правителството блокираха централни кръстовища в София. Демонстрантите скандираха и пред Народното събрание, и пред сградата на Министерския съвет, след което тръгнаха в шествие из центъра на столицата. Преминаха покрай Съдебната палата, по-късно по бул. "Патриарх Евтимий" и спряха пред паметника на Васил Левски, отбелязва БНР.

Блокирани цяла вечер бяха Орлов мост и кръстовището при ректората на Софийския университет. Спречкване между шофьорите на два автомобила и протестиращи създаде напрежение. Това стана повод полицаите да помолят демонстрантите да премахнат блокадата.

Протестиращи блокираха Първо районно

Протестиращи блокираха Първо районно

Подкрепят бившия депутат, който спря метрото

По-рано протестиращи заявиха пред събралото се множество:

"Тук сме, защото имаме обща цел. Всички искаме да живеем в реално функционираща демокрация, в държава с разделение на властите, с върховенство на закона и правосъдие за всички".

"Ние стагнираме, защото сме пропити с корупция. Корупция, която това правителство толерира, съучаства, спонсорира".

Протестиращи в Стара Загора запалиха чучело, символизиращо Борисов

Протестиращи в Стара Загора запалиха чучело, символизиращо Борисов

Демонстрации се проведоха в цялата страна

Лидерът на движение БОЕЦ Георги Георгиев разпъна палатка пред сградата на БНТ. Исканията са за оставката на генералния директор националната телевизия Емил Кошлуков.

Протестът продължи над 19 часа. Демонстрацията започна в 7.00 часа сутринта пред сградата на парламента под наслов "Окупация на НС. Всички вън!".

В Благоевград се проведе девети антиправителствен протест, но без шествие. Около 30 демонстранти се събраха на площад "Георги Измирлиев", пред сградата на Общината, и поискаха оставките на правителството и главния прокурор.

За поредна вечер десетки демонстранти скандираха "Оставка и затвор, Гешев е позор" пред сградата на Община Пловдив. Хора от различни възрасти заявиха, че ще протестират до победа, до промяна и до нов ред в държавата.

Трима от протестиращите спряха тока на метростанция СУ за няколко минути

Трима от протестиращите спряха тока на метростанция СУ за няколко минути

Записът от камерите, заснели инцидента, е предаден на полицията

В Бургас близо 200 протестиращи блокираха за 20 минути движението на колите по булевард "Булаир" в посока Морската градина. С шествие протестиращите се движиха по двете платна на булеварда и за кратко забавиха движението на градските автобуси и автомобилите.

Протестиращите тази вечер във Велико Търново заявиха, че са разочаровани от днешните дебати в парламента по вота на недоверие, но са категорични, че няма да радикализират действията си с блокади на обществени сгради. Великотърновци отново настояха за оставките на правителството и на главния прокурор и за по-голямо внимание на държавата към хората.

Протестиращи скандират "Оставка" пред парламента
Обновена

Протестиращи скандират "Оставка" пред парламента

Множеството е блокирало булевард "Цар Освободител" и метрото

За десети пореден ден старозагорци излязоха на мирно протестно шествие по улиците на града. Те поискаха отново оставките на правителството и главния прокурор. И запалиха чучело, символ на корумпирания политик.

Недоволни от управляващите варненци преминаха в шествие през града. "Парите от хазарта за спорт и култура, не в нощни шкафчета", гласи един от издигнатите плакати. Исканията са за незабавна реформа. Шествието преминава спокойно и без напрежение.

И тази вечер пред сградата на Съдебната палата в Русе се събраха протестиращи. Хора на различна възраст и с различна политическа окраска се обединиха в исканията си за оставка на правителството и главния прокурор. Протестът и тази вечер премина в шествие по централната градска улица.

Протестът срещу кабинетът "Борисов" в Сливен се възобнови след два дни почивка. Близо 50 души скандираха "Оставка" и "Мафия" по главната улица на града. Протестът премина спокойно, без инциденти. До затваряне на пътища не се стигна. За утре протестът е с начален час 18.30 на площада пред общината.

Девети ден на недоволство в Ямбол. Протестиращите се събраха пред сградата на Общината с искания за оставка на парламента, правителството и главния прокурор. Те са категорични, че няма да се откажат, докато правителството не си отиде.

За поредна вечер жители на Добрич се събраха в центъра на града на протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор на България. Десетките недоволни граждани направиха традиционното си шествие по главната пешеходна алея с развети знамена до централата на ГЕРБ. Обещаните големи промени в кабинета по думите на протестиращите са "прах в очите на хората".

Предимно млади хора и майки с деца се събраха тази вечер на централния площад в Ловеч за поредния антиправителствен протест.

Двайсетина души с плакати и знамена се събраха пред Областната управа в Шумен на протест "срещу системата". Това беше осмият ден на протести в Шумен. Исканията не са променени от началото на недоволството миналия понеделник.

В Хасково антиправителственият протест беше по-малоброен от предишните дни и без шествие. За четвъртък, 23 юли, се подготвя митинг на хора от цялата Хасковска област и автошествие.

Едва 20-ина души се събраха на протеста в Смолян. Гражданите открито заявиха искането си, включително и смяна на системата.

В Пазарджик тази вечер само трима души се включиха в протеста срещу правителството. Организаторите обясниха слабото участие с промяната на началния час.