Тревогата в политиката е грешен съветник. Да се тревожиш в политиката, означава да изпитваш колебания относно това какво правиш. Това заяви пред bTV Филип Станев от "Има такъв народ" по повод последното проучване на "Галъп", според което ИТН остава едва на четвърто място на предстоящите парламентарни избори.

Той подчерта, че винаги си поставя малка въпросителна в главата по отношение на социологията и припомни, че за 45-ия парламент социологическите агенции са отреждали на ИТН 3-4 място, а за 46-ото НС - 2-3 място, а в крайна сметка са станали първи.

Запитан дали в партията усещат, че има срив в доверието към тях, Станев подчерта, че провалените парламенти не бива да бъдат приписвани на ИТН.

"Има такъв народ" положи всички усилия да има управление и двата пъти. Партньорите ни поставиха в един момент невъзможни за изпълнение условия", обясни той и допълни, че се е оказало, че програмите на ИТН и тези на "Демократична България", ИБГНИ и дори на ДПС имат сходни виждания. В крайна сметка обаче отношенията се развалили заради непремерено говорене.

Летящ старт за Петков и Василев засече Галъп

Летящ старт за Петков и Василев засече Галъп

Взимат електорат на ДБ и ИТН, но интерес имат и привърженици на БСП и ГЕРБ

Относно случая с плагиатството от страна на Петър Илиев, Станев обясни, че първоначално от партията са го защитили, защото са работили в един екип с него, но подчерта, че Илиев не е бил дори член на партията. Няма как, когато си работил с един човек, да го хвърлиш на вълците, обясни той по отношение на нападките към Илиев.

По негови думи казусът с Петър Илиев е заради това, което представлява ИТН и по-конкретно това е атака срещу Слави Трифонов.

Той обаче бе категоричен, че не може един човек да е препъникамъкът за съставяне на правителство и те това бил ключовият проблем да няма кабинет.

ИБГНИ подкрепя Радев, отваря вратата и за ИТН

ИБГНИ подкрепя Радев, отваря вратата и за ИТН

В предизборната коалиция влизат още две партии

Станев обвини Христо Иванов от ДБ, че е излязъл на трибуната в НС, заявявайки, че ИТН са дългата ръка на ДПС. По този начин според Станев се развалил микроклиматът в парламентарната зала.

Политиката не е лична игра, там се носи отговорност и има последствия от това, което правиш публично, изтъкна той.

Станев определи като "извиване на ръце" искането на Христо Иванов да има решаващата дума за назначенията на всеки пост.

Относно подкрепата на ИТН за Румен Радев той заяви, че държавният глава е доказал в своя мандат, че е човек, който не просто е достоен българин, но и че работи за България.

Станев увери, че от ИТН ще положат максимални усилия за съставяне на правителство след изборите на 14 ноември.

От казуса "Петър Илиев" Слави Трифонов разбрал, че трябва да са перфектни

От казуса "Петър Илиев" Слави Трифонов разбрал, че трябва да са перфектни

Това е атака преди изборите срещу "Има такъв народ"