Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в "Има такъв народ", ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев. Затова се налага да бъдеш перфектен.

Обръщението към приятелите е на лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов с пост във фейсбук, в който коментира последното развитие по случая с депутата и юридически съветник на партията Петър Илиев.

Вчера Етичната комисия на СУ обяви решението си, че в труда на Петър Илиев има плагиатство и препоръча да се предприемат действия от страна на факултета.

Петър Илиев: Голям страх тече в кочината на задкулисието

Петър Илиев: Голям страх тече в кочината на задкулисието

Той нямал проблем с обвиненията в плагиатство

Скандалът с книгата на Петър Илиев се разгоря по време на 46-то Народно събрание, когато на два пъти той беше сред номинираните за министри - и в първия, и във втория проектокабинет на "Има такъв народ". Името му обаче предизвика недоволство, включително и сред БСП, които поставиха като условие неговото оттегляне.

За втори път Станислав Трифонов се изявява в защита на Петър Илиев във фейсбук - първия път обеща, че ще го защитава докрай. Още по-яростен в защитата си беше Тошко Йорданов, който заплаши със съд всеки, който твърди, че Петър Илиев е плагиатствал.

В СУ разглеждат по същество трите сигнала за плагиатство от Петър Илиев

В СУ разглеждат по същество трите сигнала за плагиатство от Петър Илиев

Проверката ще е най-малко три седмици

Днес Слави Трифонов заявява, че дали Петър Илиев е плагиатствал или не - "ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува "Има такъв народ".

Добавя и че Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт. Бил е само едно от предложенията на ИТН за министри, "ако въобще се беше стигнало до възможността" за реализиране на правителство. И това обаче е било отдавна.

Затова според Слави Трифонов интересът към темата е свързана по-скоро с предстоящите нови избори.

"Ние разбираме, че огромният интерес към него всъщност е интерес към нас, към нашите решения и нашите действия."

В ИТН се интересуват какво има под опаковката на "Продължаваме промяната"

В ИТН се интересуват какво има под опаковката на "Продължаваме промяната"

Виктория Василева заговори за компромисите, които ще трябва да бъдат направени