Пламен Николов е оптимист в подкрепата на ИТН за съставяне на кабинет. Той призова медиите да не избързват да твърдят, че ДБ нямало да ги подкрепят за съставянето на правителство. "Това не е игра, кабинетът е общо решение на цялата парламентарна група и на националния съвет на партията", подчерта Николов.

Зам.-председателят на партията Тошко Йорданов уточни, че проектосъставът на кабинета е бил представен на останалите партии, като не са обсъждали състава, а само се представяли качествата на министрите. "Това са хората, промени няма да има", категоричен бе Йорданов.

ИТН няма да подписват коалиционно споразумение. Няма съгласие за общ документ, под който всички да се подпишат и да са съгласни. Какво ще направим - ще видите, каза в заключение Тошко Йорданов.

Припомняме, преди обявяването на проектокабинета минаха поред трите срещи с парламентарните групи, на които ИТН по-скоро предлага отколкото иска подкрепа: "Изправи се.БГ! Мутри вън", "Демократична България" и БСП

Второто предложение на ИТН за кабинет

Второто предложение на ИТН за кабинет

Пълен списък на кандидатите за министри

Пламен Николов не вижда Петър Илиев да може да бъде обвинен в плагиатството. Оценен е като добър професионалист, конституционалист.

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов също взе отношение по темата с евентуалното плагиатство. "Искам някои с лицето си да застане и да каже, че Петър Илиев е изплагиатствал част от книгата си. Искам да застане някои с лицето си, спряга се името на госпожа Наталия Киселова. Искам да застане пряко и да каже, че е изплагиятствана от него, за да може да бъде осъден от господин Петър Илиев. Много моля този, който твърди, да излезе и да каже, за да отиде господин Илиев със съответния човек в съдебна зала", видимо ядосан и изнервен заяви Йорданов.

Пламен Николов обеща новина след аплодисментите на съпартийците си

Пламен Николов обеща новина след аплодисментите на съпартийците си

До 12 часа е подбирал имената на министрите