На заседание на парламентарната група на "Демократична България" предстои да бъде взето решение дали ИТН ще бъдат подкрепени за съставяне на кабинет или не. В кулоарите на парламента пред журналисти депутатът от ДБ Владислав Панев отказа на няколко пъти да коментира имената, които са им представени в проектокабинет 2 на "Има такъв народ".

Той все пак посочи, че Петър Илиев е номиниран за министър.

Съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов не присъстваха на срещата с ИТН заради лични ангажименти. Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета, първо трябва да се обсъди в парламентарна група, каза Панев.

Мая Манолова чу имената на министрите и млъкна

Мая Манолова чу имената на министрите и млъкна

Ще решим преди завършването на конституционната процедура

ДБ разговаряли с ИТН по определени приоритети и тайминг - съдебна реформа, образование. Предмет на разговор остава дали ще има писмено споразумение за изпълнение на приоритетите, каза Панев. По думите му ДБ няма да подкрепят правителство, съставено от членове на Държавна сигурност. 

ДБ не търсят гаранции кой е финалният вариант на проектокабинет, като се очаква крайното решение да бъде взето в пленарна зала. Панев намекна, че може и да има промени.

Запитан дали са заровили томахавките с ИТН след поредицата от скандали, Панев заяви, че те не са изравяли някакви томахавки, така че да ги заравят. Ние сме с цялото намерение да се отнесем сериозно към този въпрос и ако имаме достатъчно аргументи да подкрепим такова правителство, ще го направим. Шансовете да подкрепим кабинета на ИТН са не повече от 50%. Все още има теми за доизчистване още от обсъжданите на срещите на работните групи, коментира още Панев.

Депутатът от ДБ Цецка Байчева уточни, че поискали още от ИТН да представят управленска програма, с която правителството да управлява през следващия мандат. ИТН потвърдили, че имат управленска програма, а ДБ щели да получат и подробната версия.

Христо Иванов не приема сламени човеци, а доказани бойци

Христо Иванов не приема сламени човеци, а доказани бойци

Темата за ДПС е най-малкото неудобна за ръководството на ИТН