Лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов във видео-интервю, пуснато в профила му във фейсбук, заявява, че знае какво искат Христо Иванов и ДБ - "те искат постове, въпреки че твърдят обратното."

Според Слави "Демократична България" или ще подкрепят това правителство, или няма да го подкрепят и ще носят своите последствия. Трифонов смята, че в последните дни в публичното пространство ги превръщаме в по-важни отколкото са. "Демократична България" са точно четвъртата политическа сила, не първата, не втората. "Имат точно толкова, колкото му е определил суверена. Четвърта политическа сила - ако иска да подкрепя, ако иска да не подкрепя."

Христо Иванов: Получихме черна кутия от Слави Трифонов

Христо Иванов: Получихме черна кутия от Слави Трифонов

И с ДБ всъщност се е коментирало името на Петър Илиев, не и на Пламен Николов

"Всеки един, който е участвал в тази история ще си носи последствията. И аз, и ти, (обръща се към водещия интервюто депутатът Тошко Йорданов, бел.ред.) и Христо Иванов."

Според Трифонов "така се случи, че ние сме първа политическа сила, предлагаме правителство на малцинството, ще видим какво ще се случи..."

В по-голямата част от "интервюто си" Станислав Трифонов говори предимно за "Демократична България" и Христо Иванов, без да спестява критика и ирония дори, но не каза нищо за другата политическа формация, която ИТН посочва като важна за получаване на подкрепа - "Изправи се.БГ! Ние идваме", както не бе спомената нито веднъж БСП, с които всъщност ИТН водиха най-обстойни разговори. 

Защо са тези реакции срещу ИТН и всяко едно лице, което предлагат - това Слави Трифонов също го знае: "Всички са срещу нас." Той също така увери, че за ИТН властта не е самоцел, а само средство. "Чувам глупости, чувам ти си с шапка, ти що си без шапка", коментира Трифонов.

Шоуменът определи бившата им кандидатура за премиер - Николай Василев, като изключително достоен човек с много качества, почтен човек - и представи решението за неговото оттегляне като компромис, който са направили.

Според него се е създала ситуация заради напрежението от хода, че щели да правят правителство на малцинството.

"В продължение на 20 години всеки ден съм бил по телевизията. Това е било част от моя професионален статут, защото водех ежедневно шоу. Сега се наслаждавам на възможността да не присъствам в публичното пространство", каза Трифонов, като допълни, че може да си върши работата без да е нужно непрекъснато да обикаля студиата.

"Властта е средство. Властта, парите и славата са средства", каза още той, и определи като слухове за външен натиск по отношение на оттеглянето на кандидатурите на Николай Василев и Петър Илиев. Според него единствените, които могат да повлияят на решение на партията, е суверенът.

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 22.5%

Изборите не бяха честни 17.9%

Замириса на протести 13.9%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.8%

Какви избори? Лято е все пак 4.9%

В края на седмицата, в петък, предстои гласуването за министър-председател веднъж и още веднъж за минстрите в кабинета. Какъв ще е резултатът, Слави Трифонов не знае, но увери, че едни нови, трети поред избори, не са проблем. Как може да са проблем едни избори? Това е нормалният ход на една демократична държава. Ако не са избори - какво да има... да се разберем, с кого?"

ИТН до петък пазят имената на министрите си от атаки и жълти новини

ИТН до петък пазят имената на министрите си от атаки и жълти новини

Дайте да не се делим на умни и красиви, а да работим, защото държавата го е закъсала жестоко, призова Филип Станев.

С ирония Трифонов коментира и че явно има някакво неразбирателство с протестните партии и то по основните проблеми - по съдебната реформа, пенсиите, Плана за възстановяване и развитие... или пък може би нещо друго.