Утре Националния съвет на БСП ще реши за подкрепата си за кабинета на ИТН. Тогава и ще бъдат обявени подробности, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която беше също толкова лаконична както и преждеговорящите, срещнали се с представителите на Има такъв народ.

След Националния съвет на БСП медиите ще имат оценката за премиера, министрите и политиките, по които се договорили с ИТН.

Тошко Йорданов: Това са хората, промени няма да има

Тошко Йорданов: Това са хората, промени няма да има

Пламен Николов е оптимист за подкрепата

Нинова бе категорична, че гласуването на БСП не зависи от поведението на двете партии на протеста. "Ние сме партия на 130 години и провеждаме политика срещу модела на управление на ГЕРБ 5 години. Имаме колективни органи, които взимат решения по програмите и политиките на БСП и това ще стане утре в 14 ч.", подчерта тя.

Нинова заяви още, че в начина на представяне и в структурата на проектосъстава на ИТН не виждат дългите ръце на ДПС или каквито и да било други дълги ръце. Тя се надява да намери политическата форма за подкрепа за политики по време на утрешния Национален съвет на партията. "Дайте ни време да видим министрите, да ги огледаме, някои от тях познаваме", призова Нинова медиите, като даде пример, че познава предложения за министър на труда и социалната политика.

Второто предложение на ИТН за кабинет

Второто предложение на ИТН за кабинет

Пълен списък на кандидатите за министри

Третата стъпка пред БСП, за да дадат подкрепа на ИТН за съставяне на кабинет, е да има политическо писмено споразумение. Ние предлагаме, държим в тази форма да присъстват приоритетите на БСП по политики и очакваме да го видим записано в някакъв документ, обясни още Нинова.