И отношението на ДСБ към Светлозар Лазаров е негативно. Така съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев отговори пред журналисти в парламента на твърдението на бившия главен секретар на МВР, че трима души в ДСБ клатят държавата.

Припомняме, по-рано в съда Лазаров обвини ДСБ, че са го натопили в скандала „Червеи”. Лазаров е на мнение, че казусът бил използван, за да се търсят административни механизми за отстраняването му. Бившият главен секретар на силовото ведомство уличи в "груб политически натиск" партия ДСБ и конкретно критикува нейните "говорители" Радан Кънев, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

„Светлозар Лазаров е човек, назначен на този ключов пост в МВР по времето, когато Делян Пеевски беше силната фигура в службите за сигурност. От първия ден на настоящето правителство ние сме искали неговото отстраняване. След два месеца постигнахме това искане и той беше отстранен", се върна назад във времето Кънев. Според него нормално нещо в политиката е негативното отношение на Лазаров към ДСБ и на ДСБ към Лазаров.

И днес реформаторът коментира скандала „Яневагейт" и се зарече, че той самият не знае кой стои зад него, защото не е прокурор.

„Политическото решение на тази ситуация е да бъде овластен един независим прокурор, който да разплете наистина случая „Ченалова-Янева" и корупционната мрежа в СГС и някои деликатни подробности като финансовите транзакции между двете дами", посочи още Кънев.