Не ни занимавайте с призиви за коалиция между ГЕРБ и "Демократична България". Това е било посланието на писмото на евродепутата от ДБ Радан Кънев към ЕНП, както съобщи самият той пред bTV.

Той посочи, че се е обърнал към колегите си от ЕНП с едно доста пространно писмо, в което прави анализ на случилото се на изборите.

В писмото си той обяснил, че в България ГЕРБ се е превърнала в синоним на корумпирано управление и в момента няма вариант за мнозинство, което да е ръководено от тази партия в българския парламент.

По тази причина Кънев е отправил настойчива молба към ЕНП да не занимават българското обществено мнение с призиви за коалиция между ГЕРБ и "Демократична България".

Борисов информира и секретаря на ЕНП за резултатите от изборите у нас

Борисов информира и секретаря на ЕНП за резултатите от изборите у нас

Предупредил е и за опасността "сестринска партия да вкара във влъстта социалисти и популисти

Ние сме постигнали един много силен резултат, който в не малка степен се дължи на това, че сме заявили една много ясна позиция, че няма да участваме в мнозинство на ГЕРБ, че няма да участваме в правителство с ГЕРБ под никаква форма,категоричен бе той.

Евродепутатът разкритикува Томислав Дончев, който не внесе Плана за възстановяване и устойчивост с аргумента, че следващото правителство трябва да реши дали да го внесе в този му вид, или да направи промени.

Кънев определи този ход като "несериозен" и "безотговорен", а последствията според него могат да са пагубни с оглед на крайния срок, който поставя Брюксел - 30 април.

Ако представим Плана за възстановяване и устойчивост след 30 април, почти сигурно е, че няма да получим никакви пари в края на тази година, когато следва да бъдат получени първите траншове, предупреди той.

По негови думи конкуренцията за възвръщане на частен капитал ще бъде безвъзвратно пропиляна.

Бойко Борисов увери Вебер, че намеренията за правителство са сериозни

Бойко Борисов увери Вебер, че намеренията за правителство са сериозни

В телефонен разговор