Президентът Румен Радев "бързо ще коригира" позицията си против изпращане на оръжие за Украйна, която вчера вицепремиерът и финансов министър Асен Василев нарече "позорна".

В това е убеден народният представител от "Продължаваме промяната" Николай Ангов.

"Мисля, че президентът Радев зае една позиция, провокирана от хора край него. Но г-н Радев се показа във времето като разумен държавник. Мисля, че в момента в подведен, но това ще бъде бързо коригирано", каза пред Нова телевизия той.

ПП била партия, която дошла на сцената, за да може България да излезе от политическата криза и е готова да носи политическите негативи в името на тази цел, влезе и в детайлите на коалиционната политика на съставеното от четири партии правителство депутатът.

Ангов не изключи и вероятността БСП да коригират засега категоричната си позиция против изпращането на оръжие. "БСП имат сравнително категорична позиция. Сами виждате, че имат доста добра коалиционна култура", уклончив относно позицията на социалистите той.

"Нека да изчакаме да видим как ще се развие и в парламента, и какво се разбира под военно-техническа помощ, защото това не е това, които всички мислят, че ще се случи", добави Николай Ангов.

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Спирането на доставките на газ за него ще бъде истински тест за европейската солидарност