Това, което най-много ни липсва в България, е непримиримостта към ниското качество. Това каза държавният глава Румен Радев на среща с представителите на българската общност в Женева.

Имаме нужда от друго качество в политическия процес, от други критерии за оценка на работата на политици, на управление, друго качество на избирателния процес, друго качество на инфраструктура, образование, здравеопазване, отсече Радев.

Според него в България трябва да преминем от количествени към качествени измерители на нашия живот. Той даде пример с изграждането на инфраструктура в България, където е най-видимо как вложените пари не отговарят на крайния резултат.

Дефекти по Графа няма да се отстраняват, само глоба за строителя

Дефекти по Графа няма да се отстраняват, само глоба за строителя

Неравности, различни фуги, по-малко озеленяване по Графа, но си остава така

"Това означава няколко неща - лошо качество на провеждане на обществените поръчки, неспособност и липса на административен капацитет или корупция, или всичко това заедно. Тези неща трябва да дразнят все повече и трябва да бъдем непримирим", призова президентът.

По думите му българите зад граница могат да помогнат за процесите в България, като, връщайки се в родината, привнесат у нас професионалните и обществените отношения, както и успешните модели от опита си в чужбина. Това щяло да даде тласък за нашите бъдещи успехи.

Антикорупцията не откри злоупотреби при апартаментите на властта

Антикорупцията не откри злоупотреби при апартаментите на властта

Проверките са прекратени

Иначе президентът посочи, че се гордее с българите в Швейцария, които според него са изключително добре интегрирани, с доказани успехи в областите, в които осъществяват дейността си - банковото дело, науката и образованието, информационните технологии, медицината, културата и изкуството.

"Гордея се с вас и с начина по който представлявате България, защото доброто име на България и готовността за инвестиране в страната ни се дължи до голяма степен на вас", каза той.