Президентът Румен Радев излезе сред народа пред президентството заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. 

Той помоли полицията да не го пази с думите: "Ние с г-жа Йотова няма от кого да се пазим". 

Българската мафия постигна невъзможното, обедини почтените хора срещу себе си, отчете президентът Румен Радев.

От нас зависи да изпъдим мафията от изпълнителната власт, закани се държавният глава. По думите му именно от хората зависи да изгонят мафията от прокуратурата. Мафията използва като щит и за политически репресии прокуратурата, подчерта президентът.

Твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, отчете той. Днес гневът се излива на площада, каза Радев. Гневът от лъжите, от грабежа, от произвола и рекета притеснявал всеки един българин, според него. Той излиза на битка срещу всичко това и отчете, че това е битка за достойнството ни, за бъдещето ни, за природата ни, битка за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеят за България, каза президентът.

БСП вярва в почтеността и достойнството на Радев

БСП вярва в почтеността и достойнството на Радев

По думите им срещу президента се води безпринципна атака

Скъпи българи, благодаря на всички вас, които сте днес тук, обърна се към множеството той. Държавният глава отчете, че на площада са хора от различни политически хоризонти. Това не е случайно, според него. Не е случайно и че млади и стари също са на спонтанния протест.

Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж, заяви още президентът Радев и призова: "Не на страха." Ще си върнем България, категоричен бе той и настоя:"Мутри вън." Този му призив бе подет от събралите се хора. Заедно с вицепрезидентът Илияна Йотова двамата се сляха с протестиращите.

Прокурори влязоха в президентството
Обновена

Прокурори влязоха в президентството

От Габрово Гешев каза, че не бил запознат с подробности по акцията

Множеството се насочи към сградата на Министерски съвет и блокира столичния булевард "Дондуков", след което се насочи към Съдебната палата. 

Припомняме, че по-рано днес прокурори влязоха в президенството. Претърсени бяха два обекта - кабинети на съветник и на секретар на президента.

За секретните докумнети в касата на презиндетството при акцията бяха задържани четирима. Сред тях са сектерарят на презиндента Пламен Узунов и съветникът му по военните въпроси Илия Милушев. След това ДАНС отне достъпа им до класифицирана информация.

В подкрепа на президента се проведе и протест на "Дондуков 2" 

Акцията в президентството - опит за превземане на властови територии

Акцията в президентството - опит за превземане на властови територии

Адвокат Николай Хаджигенов: Свободата ни е почти мъртва