Необясними критики и липса на обективност. Така окачестви пред bTV реториката на президента Румен Радев спрямо кабинета "Петков" изпълняващият длъжността председател на Народното събрание от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов.

"Г-н Радев може да каже и хубавите неща, които правителството е направило. Но той не го прави. Защо той не призна успехите на правителството? Искаме да бъде обективен. Искаме, когато се прави нещо добро за българските граждани, той да каже, че е добро според него", посочи Иванов.

Нинова: Президентството отесня на Радев, искаше да е скритият премиер

Нинова: Президентството отесня на Радев, искаше да е скритият премиер

Нови избори и служебен кабинет щели да са най-лошото за народа

Председателстващия НС не можел да разбере и поведението на Радев периодично да нанася удари по кабинета и да руши авторитета му. "Аз му повярвах, защото той две години водеше реторика за сваляне на модела ГЕРБ. И за мен е необяснимо защо в рамките на шест месеца тази позиция се промени."

Иванов даде примери и за успехи на кабинета, непризнати обаче от държавния глава. "Цените на тока за гражданите не се промениха, макар и старият състав на КЕВР да беше обявил, че ще има увеличение то 20-30%, а след като сменихме ръководството, нямаше такива повишения (реално предложението на КЕВР бе за скок от 11% - бел.ред.). Когато "Газпром" ни спря без никакво предупреждение доставките, правителството успя в рамките на десетина дни да намери алтернатива. Това е изключителен успех, който пак остана на заден план."

Изпълняващия длъжността ръководител на най-висшия законодателен орган опроверга и мотивите за вота на недоверие, свалил кабинета - лошото икономическо състояние. По думите му ситуацията била обратната, защото немския финансов министър похвалил правителството, че се справя много добре.

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Спирането на доставките на газ за него ще бъде истински тест за европейската солидарност