Наред с отговорната и много важна за страната дейност на Националната служба за охрана, трябва да помним, че най-важни са хората - с тяхната подготовка, мотивация, отговорности и нужди, с тяхната лоялност и взаимна подкрепа. Това са нещата, които очаквам да продължите да надграждате.

С тези думи се обърна държавният глава Румен Радев към назначения за началник на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир Станчев и към екипа на НСО на церемония в централата на Службата.

Със свой указ президентът назначи Красимир Станчев за началник на НСО и го удостои с висше офицерско звание бригаден генерал.

Красимир Станчев поема Националната служба за охрана

Красимир Станчев поема Националната служба за охрана

Назначен е с указ на президента Румен Радев

Държавният глава определи назначението като заслужено признание и оценка за професиналните качества и компетенции на бриг. ген. Красимир Станчев.

"Длъжността началник на НСО е заредена с огромни изисквания относно ефективното функциониране на тази важна за националната ни сигурност служба. Тя е заредена и с много високи очаквания за надграждане на постигнатото от вашите предшественици", обърна се президентът към началника на НСО.

Румен Радев: Премиерът очевидно губи самообладание

Румен Радев: Премиерът очевидно губи самообладание

Ген. Дяков получи много добро предложение за работа, каза президентът

От своя страна генерал Красимир Станчев подчерта, че ще положи усилия да ръководи Службата мъдро и разумно и да продължи нейното развитие по най-добрия начин.

На церемонията в НСО присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководителите на специалните служби, представители на ръководството на МВР, на Министерството на отбраната, на командния състав на Българската армия и на Администрацията на Президента.

Припомняме, на редовно правителствено заседание министрите от кабинета "Борисов-3" решиха генерал-майор Данчо Дяков да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана считано от 30 август 2019 г.

Ген. Данчо Дяков бе първо съветник на президента Радев, а след това одобрен за началник на Национална служба за охрана.

Освобождаването на бившия шеф на НСО стана повод за няколкодневна "престрелка" между президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов. Според държавния глава в тази ситуация премиерът е загубил самообладание. 

Румен Радев: Скандалите са в правителството

Румен Радев: Скандалите са в правителството

Питайте премиера какви са вътрешнополитическите и личните мотиви за Георгиев