Правителството на Николай Денков е обречено на провал, като ще продължи да съществува до момента, в който Бойко Борисов реши. Това констатира на брифинг в кулоарите на парламента независимият депутат, отцепил се от "Продължаваме промяната", Радостин Василев.

Сегашното правителство, смята независимият народен представител, било по-вредно от служебен кабинет, като не носило повече вреди, отколкото ползи.

"Никакъв Шенген, никаква еврозона не са били в основата на неговото формиране и никакви правила, конструкции, сглобки не могат да скрият това, че тези хора просто искат да консумират властта. Те обаче не могат да консумират властта явно, нямат предбрачен договор, а функционират в момента в съпружеско-имуществена общност, юристите ще ме разберат", остър бе Василев.

Борисов сложи кръст на кабинета "Денков-Габриел": Смятате ли, че ще има ротация?

Борисов сложи кръст на кабинета "Денков-Габриел": Смятате ли, че ще има ротация?

В поведението на ПП/ДБ той вижда само желание за "служебна победа" на местните избори

И прогнозира - така създадената управленска структура няма да продължи дълго. "Тя ще бъде срината в момента, в който... Щях да кажа Зайко Байко... До момента в който Бойко Борисов иска да ги изключи, както изключи Реформаторския блок, Патриотите и другите патерици. А те (ПП/ДБ) не искат да отидат на избори, защото ги е страх, защото след това няма да съществуват."

Депутатите от ПП/ДБ няма да влязат в зала, плашат с оставка на кабинета

Депутатите от ПП/ДБ няма да влязат в зала, плашат с оставка на кабинета

Заради подмяната на Гешев със Сарафов