Песимистичен съм, че ще има правителство, възможността е около 15%, да не кажа - 10. Техните министри, които предлагат, имат други цели от прокламираните. Това заяви пред БНТ Николай Радулов, депутат, който влезе от листата на ИТН, но след това стана независим.

Всеки сам ще си решава, затова сме независими, каза Радулов за подкрепата на независимите за правителство с третия мандат. Асен Василев е напълно подходящ за премиер. Ако ни предложат, ще помислим за коалиция, но не може да е с ГЕРБ, каза Радулов.

В министерствата, където владееше ИТН, отново слагат хора от ГЕРБ. Тези хора се разхождат и казват - плащахме си преди, платихме си сега и пак ще сме на власт. Инфилтрирани са хора, близки до ГЕРБ в цялата администрация, тя не смее да мърда, обясни Радулов.

Хората искат да има възмездие. Бойко Рашков хората са решили да отиде в МВР. Как беше възможно да се нахлуе в президентството и да се арестуват съветници. Министърът на вътрешните работи е политическо лице и някои негови решения може да са неправилни. Главният прокурор не е политическо лице и не

Хората искаха Бойко Борисов да се махне от политическия живот, искаха изчегъртване на ГЕРБ. Хората искаха да няма корупция, да не дойде ГЕРБ на власт. Промяната ще е много сложна.

Пред Нова телевизия независимият депутат Георги Георгиев, отцепил се от ИТН, заяви, че независимите депутати в парламента ще подкрепят правителство с мандат на БСП само с условие борба с корупцията. Те обаче са скептични.

Той анализира срещите вчера, като посочи, че "се усещат тънки нюанси", че "Има такъв народ" няма да подкрепят приемане на законите за борба с корупцията.

"Ако няма такава борба, ние няма да подкрепим кабинет. Ще проведем разговори и ако има корумпирани хора от ИТН, няма да го подкрепим", поясни Георгиев.

Той вижда и завоалирано изказване на Ива Митева, че са съгласни Бойко Рашков да е председател на КПКОНПИ.

Николай Радулов обясни, че новото сдружение с председател бившия спортен министър Радостин Василев ще очаква подкрепа от част хората, които бяха по площадите - тези хора ни припознаха, тези хора ни вярват.

Четирима от нас ще застанат в това гражданско сдружение, другите ще го подпомагат. Имаме общи идеи за развитието на страната, как персонално да участваме.

Предполагам, че Радостин ще го оглавява, обясни Радулов за новата политическа формация. Той очаква, че и Иво Атанасов ще участва. Гражданските сдружения нямат нужда от такова финансиране като партиите. Както на предишните избори си вадехме пари от джобовете, така и сега.