Дежа вю в протестите срещу кабинета "Борисов 3" видя социологът Андрей Райчев. И в тези протести той чува искания за мажоритарен вот и Велико Народно събрание. Искането за Велико народно събрание (ВНС) е проява на невротизъм, според него. Това е симптом на зацикляне, коментира Райчев.

Невротично е и поведението на властта, по мнението му.

Михаил Константинов: Машинно гласуване във всички секции е нонсенс

Михаил Константинов: Машинно гласуване във всички секции е нонсенс

Намаляват ентусиазмът и доверието

Той коментира ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". Сравни го с торта, която общината дава на софиянци. Само че вместо захар, общината е сложила сол, а сметаната е вкисната. Това е комплекс, изтъкна Андрей Райчев.

Фандъкова разбира затрудненията на работещи и живеещи на Графа

Фандъкова разбира затрудненията на работещи и живеещи на Графа

Тя вижда професионално обработени и некоректни снимки за ремонтите

Кабинетът е на 70 седмици. В 50 от тях има скандали. Последният е, че властта живее в апартаменти на приятели. До 17 декември той очаква поне още един грандиозен скандал на властта.

Цацаров разпореди проверка на министър Горанов
Обновена

Цацаров разпореди проверка на министър Горанов

Цацаров иска проверка и на концесията в национален парк "Пирин", и на "Джи Пи Груп"

В момента гледаме, както той се изрази, нещо, което напомня да пукнеш цирей преди да е узрял. В настоящите протести не са излезли хора, които не могат повече.

Протестът не е на основата "не мога", а на "не искам", както обясни Андрей Райчев. Това не е набъбнал цирей, но не е нещо, с което можеш да се справиш просто ей така, коментира той. Това е недоволство срещу живота като такъв, обясни социологът.

Различен парламент след предсрочни избори прогнозира "Маркет линкс"

Различен парламент след предсрочни избори прогнозира "Маркет линкс"

80% смятат, че има основание за протести, макар и да не протестират

А дали е възможна появата на нов субект, той анализира, че претенденти за момента са Румен Радев, Слави Трифонов и Мая Манолова. Случаят с Трифонов той определи като: "В очакване на Годо". Не е ясно омбудсманът къде ще се впише, а спрямо президентския проект е скептичен.

Манолова има феноменален рейтинг, тя е феномен, харизма, каза социологът. Над 30% от софиянци биха гласували за нея. Избирателите отиват на вот като на сватба, без да осъзнават какво произтича от изборите, според него.

Махат оградите на Графа

Махат оградите на Графа

Пускат трамваите по Графа пробно от утре

Изход Райчев вижда в договор между БСП и ГЕРБ за управление в срок до две години, но без Бойко Борисов.

ДПС най-дълго е управлявало, продължи с коментарите той. ДОСТ постави ДПС на смъртно легло, изтъкна още социологът. Те държат пистолета на масата, но в него няма патрони, обясни за ролята на партията на Лютви Местан. Премиерът овладял ситуацията с евентуалната турска намеса в държавните дела. Ахмед Доган обаче не служи на Анкара, според него. ДПС не се подчинява на турски интереси и не работи за ислямизация.