Разцепването на ДПС отчетоха като успех патриотите.

Един от най-важните резултати в работата на ПФ в 43 НС бе ограничаването на политическото влияние на ДПС и отстраняването на корумпирани и партийно назначени кари на ДПС в държавния апарат, обяви Валери Симеонов в декларация по повод новия пленарна сесия.

Така нареченото изстъргване на ДПС от властта било само началото, по думите му.

Освен успехите в редица области, Симеонов не спести критики към управлението.

Един от минусите на сегашното управление е тежкото състояние на българската икономика, посочи патриотът. ПФ не са доволни от ръста на икономиката. Облекчаване на административната тежест за малкия и среден бизнес, иска Симеонов. Нямало конкурентна среда у нас.

Събитията от края на 2015 година, свързани със семейните скандали в ДПС, показаха сериозни слабости в системата на националната сигурност и защита на националните интереси, смята Валери Симеонов. Не се чула позицията на МВнР и на държавата за пряката намеса на турския посланик и други турски дипломати, които взели отношение към вътрешно партийния живот в страната. В тази връзка ПФ иска отзоваване на турския посланик, стана ясно от позицията на Симеонов.

Службите бездействали и по казуса с брата на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Патриотите искат позиция за намерената свръх модерна техника за подслушване в джипа на брата на Исмаилов.