"Движение България на гражданите" (ДБГ) вижда бъдещето си в Реформаторския блок. Това стана ясно от пресконференцията на лидера на партията Меглена Кунева след заседание на Националния съвет на формацията.

Амбицията на партията е повече хора да живеят по-добре. България пък трябва да е важен определящ фактор в ЕС.

Програмата на партията е еднозначна и фокус е поставен върху образование, култура, развитие на демокрацията и инфраструктурата. Трябва да работим за гражданите, категорична бе Кунева.

ДБГ определя като позитивно участието си във властта. Имаше още неща, които можехме да постигнем, отчете Кунева. ДБГ била конкурент и партньор в кабинета.

А за следващия парламент, тя смята, че е рано да се коментира следващото им участие във властта.

РБ ще бъде част от бъдещия парламент, уверен е Найден Зеленогорски. Имали 6% подкрепа. Той е притеснен от фрагментирането на дясното.

Оставяме вратата отворена, включително и за тези, които напуснаха, коментира депутатът. Призова да не се изгарят мостове.

Ако реформаторите ги няма в Народното събрание, се отваряла врата за коалиция ГЕРБ-БСП. Ние сме гарант това да не се случи, заяви Зеленогорски.

Има опит да се промени курсът на кораба, притеснен е той. РБ нямало да допусне това.

По-оптимистичен е Даниел Вълчев, който вижда блока като незаобиколим фактор в следващия парламент. Като предизборна агитация той вижда думите на премиера Бойко Борисов за правителство на малцинството.