Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват в настоящата ситуация Народното събрание да има последната дума за решаване какви мерки за борба с COVID-19 да се предприемат.

Те са против това няколко човека, назначени служебно на високи постове, да се разпореждат със съдбата на държавата и да "дерибействат" над българския бизнес.

Според ресторантьорския бранш е редно настоящите 240 депутати и партиите, които представляват, да поемат отговорност, като с дебат и гласуване вземат решения какви здравни мерки да се налагат и каква икономическа подкрепа да получат засегнатите бизнеси.

Заведенията готови за протест още днес

Заведенията готови за протест още днес

Неваксинирани служители от РЗИ ще проверяват дали сервитьорите били

БАЗ и СЗБ смятат, че е редно временното правителство да получи гратисен период от 3 дни - до 7 септември, когато влизане в сила заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров, за да преосмисли обявените вече рестрикции и да ги отмени, като остави отговорността за справяне със здравните и икономически последствия от COVID-19 на българския парламент.

Те са категорични, че не е нормално да няма адекватна подкрепа за бизнеса.

Отменете настоящата заповед на здравния министър и нека избраните от народа депутати решат кое е най-добре за него, призовават от бранша.

Здравният министър пита браншовете какви са най-щадящите мерки за тях
Обновена

Здравният министър пита браншовете какви са най-щадящите мерки за тях

Работодателски, ресторантьорски, културни, спортни организации