"Воля" излиза от пленарна зала за гласуването на новия екоминистър. Назначавали се наши и ваши, а не специалисти. За хората на Веселин Марешки съмнителна била компетентността на Емил Димитров - Ревизоро в ресора екология. 

От "Воля" се обявиха за градивната опозиция преди да напуснат залата
Обновена

От "Воля" се обявиха за градивната опозиция преди да напуснат залата

"Най-добрият ви специалист в екоресора е в ареста", заяви Пламен Христов към ВМРО

БСП няма да подкрепи кандидатурата му, стана ясно от думите на Кристиан Вигенин. От коалиционния съвет на властта опозицията разбрала, че той бил неприятен. Невероятен късмет, по думите на социалиста, било, че новият министър бил роден в Перник. Чия кандидатура е Емил Димитров?, попита още той.

Благородната програма на Ревизоро, според него, била да съхрани властта, въпреки че щял да плати висока цена. За червения депутат властта била затънала.

Ревизоро готов да плати високата цена на властта, за да спаси кабинета

Ревизоро готов да плати високата цена на властта, за да спаси кабинета

"Ако искате предсрочни избори, правете ги, аз не искам", но е готов да свърши работа

Министър-председателят избяга от безводието в Египет, посочи Вигенин. Управляващите сътворили шедьовър в политиката- залепили банан на стената.

Депутатът от ДПС Джевдет Чакъров обяви, че неговата партия няма да подкрепи Ревизоро. Трябва да има визия за реформи, смята той.

Новият министър нямал право на толеранс, по мнението му. Проблемите във водния сектор изисквали спешни мерки. Той трябвало много добре да се координира с другите отговорни ведомства.

Скочиха срещу назначаването на Ревизоро в МОСВ, не познавал ресора

Скочиха срещу назначаването на Ревизоро в МОСВ, не познавал ресора

Бившата екоминистърка Евдокия Манева с остри критики

Личността определя длъжността, каза Славчо Атанасов от ОП. За пример той даде столичния кмет Йорданка Фандъкова, която е добър кмет, а по образование е учител. Работата на Ревизоро била да организира работата в МОСВ.

Социалистът Атанас Костадинов се обърна към Емил Димитров, обяснявайки му, че БСП няма да го подкрепи, защото им бил симпатичен. Червеният депутат недоумява как енергичен човек като Ревизоро, който разказва вицове, може да се идентифицира с настоящата политика.

Според Александър Сиди от ВМРО страната ни не внасяла боклук, а вторични суровини. Проблем за чистия въздух било изгарянето в гетата.

МС се е превърнал в център за управление на кризи, критикува Йордан Цонев от ДПС. Всяка криза, по думите му, има своя генезис в годините назад.

Моделът на управление е изчерпан, от криза в криза ще вървите, посочи той.

Павел Шопов от "Атака" предлага мораториум върху вноса на боклуци .