Сдобрихме се. Така екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро в типичния си шеговит стил отговори на въпрос какви са му взаимоотношенията с кмета на Перник Станислав Владимиров. Малко преди това Ревизоро проведе среща с прокуратурата заради ТЕЦ "Бобов дол".

"Обадихме се, чухме се с по телефона, фактически ракията не сме я изпили. Сдобрихме се, дадохме вода на Перник за 6 месеца по този тръбопровод, за да може язовир "Студена" през това време да се напълни", каза екоминистърът.

Той посочи, че миналата година язовирът бил много по-пълен, но не стигнал за Нова година и хората излезли да питат къде им е водата.

Кметът на Перник вече се усмихва, защото градът има вода

Кметът на Перник вече се усмихва, защото градът има вода

От днес перничани няма да имат вода само през нощта

Радваме се, че се пълни, ама не знаем дали да го пуснем, каза Ревизоро и похвали работата на Министерския съвет да се осигури вода за миньорския град през язовир "Белмекен". Ревизоро се надява след 6 месеца язовир "Студена" да бъде пълен, да имат хубава вода.

"Мислим за Перник, но мислим и за други градове. Защо не ме питате за Среченска Баня за язовира? Не искате, не ви е интересно", запита Емил Димитров и призна, че управлението на ресурсите през настоящата година ще бъде много трудно.

Кметът на Перник си чисти отношенията с Ревизоро в съда

Кметът на Перник си чисти отношенията с Ревизоро в съда

Перник влиза от криза в криза

Пази се вода за напояване и за поливане, защото хората си имат градини. Проблемът с водата е много сериозен и в момента болничните отпадъци са проблем номер едно, завърши Ревизоро.

Припомняме, от миналата година област Перник е в бедствено положение заради водната криза, която бе обявена в цяла област на 18 ноември.

Решението за изграждането на водопровода, за да се вземе вода от "Белмекен" и да се доведе до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото възможно, което да подпомогне Перник и кризата с обема на язовир "Студена". То беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София.

На 21 март кметът на Перник заяви, че е готов да стигне и до съда, за да изчисти отношенията с Ревизоро. Дни по-късно стана ясно, че градоначалникът е готов да приеме подадена ръка от страна на екоминистъра.