Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод твърденията, че "Стомана" и "Топлофикация Перник" са ползвали вода от "Студена" и по време на режима.

Припомняме, че вчера от "Топлофикация Перник" отрекоха, че са ползвали водата на "Студена". Те подчертаха, че няма как да са ползвали нещо, което се контролира от ВиК-Перник. 

По думите на екоминистъра едно дружество е разбило водомер и е източвало голямо количество вода. Димитров отбеляза, че успокояващото към момента е, че язовир "Студена" се пълни.

С нов координационен център МОСВ следи водите, отпадъците и въздуха

С нов координационен център МОСВ следи водите, отпадъците и въздуха

МОСВ успокоява обществото, а контролът помага на легалния бизнес

Във връзка с вноса на отпадъци в страната ни, той заяви, че от сега нататък отпадъците, които са предназначени за горене ще пристигат само на пристанището във Варна.

Той подчерта, че вече сме върнали на Италия контейнерите с боклук, като те са признали, че при тях е извършено нарушение.

Екоминистърът уточни, че няма как България да получи санкции от Европа в този случай.

Заловихме чужди контейнери, не ги пуснахме в България и ги върнахме, изтъкна Димитров.

Вече връщаме италиански боклук

Вече връщаме италиански боклук

Младен Маринов увери, че МВР работи срещу нелегалния трафик на отпадъци

По отношение на сухопътните ни граници, той обясни, че отпадъци ще се допускат само на "Калотина", като вече имат списък с всички фирми, които легално внасят в страната за определен завод.

За проверките в тецовете на Ковачки, министър Димитров подчерта, че към момента ТЕЦ "Бобов дол" няма разрешително за горене на отпадъци и докато не поставят система за сигурност, няма да извършват тази дейност. По думите от всичките само ТЕЦ "Сливен" има право да изгаря отпадъци.

Започва проверка в тецовете на Ковачки

Започва проверка в тецовете на Ковачки

Заради незаконното горене на отпадъци