Людмила Симеонова, която беше издигната от инициативен комитет и подкрепена от ГЕРБ, е новият кмет на пернишкото село Богданов дол. За нея са гласували 138 от избирателите, а за кандидата на "БСП за България" Илиян Иванов - 83-ма. Избирателната активност бе почти 63 %, пресмята БНР.

До частичния вот в Богданов дол се стигна след като през юли т.г. тогавашният кмет Анета Арсова подаде оставка по лични причини.

Единственият кандидат на частичните местни избори в кметство Илинденци, община Струмяни, Мария Паскова, вече е новият кмет на населеното място. Тя бе издигната от политическа партия "Обединени земеделци".

Кандидатът на ГЕРБ Пеньо Стоянов спечели днешния частичен вот за кмет на село Свирково, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Симеоновград.

Стоянов бе единствен кандидат за поста, като само петима от гласувалите 155 души са маркирали полето "не подкрепям никого".

"БСП за България" се регистрира за участие във вота, но не излъчи претендент.

Сегашните избори в Свирково се наложиха заради кончината на предишния кмет Иванка Делчева, която също бе избрана от ГЕРБ.

Единственият кандидат в днешните частични избори за кмет на кирковското кметство Фотиново Севджан Хасан от ДПС получи подкрепата на 327 избиратели от гласувалите 331 души

Муалля Пашова от ДПС е новият кмет на русенското село Юделник. Тя бе единствен кандидат за поста, а до изборите се стигна след като през месец май тази година почина кметицата на селото Мелекбер Ризова също от ДПС.

Изборът за кмет на кметство Фотиново бе назначен, заради кончината на Сунай Сали през юли и предсрочното прекратяване на правомощията му.

И село Дълбоки има нов кмет- това е Марина Станчева, издигната от партия "Земеделски народен съюз. Другият кандидат за поста Марко Терзиев бе издигнат от ГЕРБ.