Исканията на протестиращите са в правилната посока, но те нямат конкретика - мафия има навсякъде по света. Така оцени в студиото на БиТиВи президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов протестите. Вчера граждани отново се събраха в триъгълника на властта - за 14-ти пореден ден.

За очакваните рокади в управляващата коалиция синдикалистът смята, че те може и да попречат на това, което имат в момента управляващите. Трябва им нова енергия или да удържат с тази, която имат, но могат да направят глупостта, с която да загубят и това, което имат сега, смята Манолов.

Борисов обсъдил с Каракачанов и Симеонов кадровите промени

Борисов обсъдил с Каракачанов и Симеонов кадровите промени

Кадровите промени ще се обсъдят с парламентарните групи и партийните ръководства

Зад протеста Манолов вижда "мазните ръчички" на политици, които искат да овладеят съдебната системата. Защото: "който владее съдебната система, владее държавата". Димитър Манолов оцени тези политици, като такива с неособено голям политически ресурс. Президентът на КТ "Подкрепа" не посочи конкретни имена, но обясни - имаше политически лица, които размахваха юмрук, присъстваха и всички, които не са представени във властта.

От тези познати лица няма как да очакваме да направят това, което на глас се говори и което хората на улиците искат, заключи Манолов.

Димитър Манолов: Прокуратурата разбутва баланса между "Дондуков" 1 и 2

Димитър Манолов: Прокуратурата разбутва баланса между "Дондуков" 1 и 2

Проблемът е кодиран в Конституцията

Иначе той лично не ходи на протеста - "напротестирах се през май 2013 г., когато Пеевски беше избран за шеф на ДАНС. А и Манолов се опасява, че неговото присъствие на протестите може да има и друг смисъл.