Председателят на ДАНС Цветлин Йовчев очаква изненади за хората, които твърдят, че разговорите между висши политици са автентични. Той направи този коментар, след като беше изслушан в комисията за контрол на ДАНС. Йовчев изрази личните си съмнения в автентичността на разговорите. На въпрос на news.bg как определя казаното от бившия си служител Росен Миленов, той призна, че е бил изненадан.

На въпрос как си е тръгнал от ДАНС Росен Миленов, Цветлин Йовчев отговори: „По собствено желание. На 25 октомври е подал рапорт за напускане, като споделил пред колегите си, че има здравословен проблем и иска да се развива като юрист".

След твърденията на Росен Миленов, ДАНС е направила проверка. След като излязъл резултатът от нея, Йовчев изразил недоумение от думите на бившия си служител. Шефът на ДАНС беше категоричен: „Това, което Миленов казва, не е вярно".

Прегледани са всички документи, които той е създал като работник, дела до които е имал достъп, прегледани са секретните му бележници, снети са обяснения от колегите му и от преките му началници", обясни още Цветлин Йовчев. Единственото, което се потвърждава, е, че е бивш служител на ДАНС, подчерта шефът на агенцията.

Росен Миленов, по думите му, е бил на една от най-ниските възможни длъжности. „Може и да се окаже, че няма какво толкова да коментираме в този случай", сподели пред журналисти Цветлин Йовчев.

Росен Миленов е служител на ДАНС от началото на 2009г. Цветлин Йовчев посочи, че той в своята кариера не е имал достъп до информация, от която да прави изводите, които е споделил с медиите.

Шефът на ДАНС дори предположи, че казаното от Миленов е резултат от внушения, които са му направени от някой друг. Запитан за кого става въпрос, Йовчев отговори: „Не мога да ви кажа, това е въпрос, който трябва да се изяснява".

Цветлин Йовчев каза още, че няма политически натиск върху агенцията и на ДАНС не се възлагат политически поръчки. Той каза, че премиерът Бойко Борисов многократно е възлагал на ДАНС проверки. „Не оставайте с грешното впечатление, че министър-председателят дава за проверка устни сигнали: „Я провери това лице или тази организация", посочи Цветлин Йовчев.

Премиерът дава а агенцията писмени сигнали, които стигат до него и тези сигнали не са анонимни. „Всичко, което се прави в ДАНС е съобразно буквата на закона", категоричен е Цветлин Йовчев.