По лоша традиция променяме правилата за изборите в навечерието на самите избори. Това каза лидерът на СДС Румен Христов пред БНР.

Вариантът чисто машинно гласуване за СДС е по-добър, посочи Христов.

"Да не си мислим, че технологията на самия избор е панацея, която ще осигури предимство на един или на друг. Да не се очаква от технологията да реши въпроса с представителството на формациите, които искат да влязат в парламента", коментира още той.

Дълги години борбата за повече мажоритарност беше кауза на т.нар. автентична десница. Вкарването на по-голям мажоритарен елемент е важно нещо, отбеляза Христов.

Според него през мажоритарния вот повече неизвестни на широката публика лица биха могли да се включат в политическия живот, без да бъдат пришивани към някоя партия.

ДПС с бойкот на Изборния кодекс на ГЕРБ
Обновена

ДПС с бойкот на Изборния кодекс на ГЕРБ

Парламентът все пак успя да събере кворум

Припомняме, че по-рано днес ДПС бойкорира Изборния кодекс на ГЕРБ. 

Вчера по време на заседанието на правна комисия ГЕРБ не събра подкрепа как да се гласува за ВНС. 

Припомняме, миналия месец ГЕРБ внесе в проекта си за нова Конституция предложение за машинно гласуване. Именно темата за машинния вот стана повод за оставката на шефката на Изборната комисия.

Още през януари БСП настояваше за въвеждане на машинното гласуване още по време на последното обсъждане в парламента, включително и напуснаха парламента с ултиматум за това.

На 12 февруари премиерът Бойко Борисов даде зелена светлина за изцяло машинно гласуване на следващите избори.