"Началникът на НСО е бил длъжен да предостави записите от камерите пред Министерски съвет". Това заяви пред БНР ген. Румен Миланов, бивш началник на НСО.

Повод за неговото изявление е поисканата от началника на кабинета на премиера оставка на бригаден генерал Емил Тонев заради предадените по искане на прокуратурата записи от служебните и официалните входове на Министерския съвет.

Той обясни, че записите от камерите се пазят 30 дни, а от НСО в събота, 9 февруари, обясниха, че записите се пазят два месеца. 

Румен Радев няма да уволнява шефа на НСО

Румен Радев няма да уволнява шефа на НСО

Македонските българи не са малцинство, отсече президентът

"Обикновено, когато се изискват такива данни, се посочва до коя дата или веднага да бъдат предадени. По този повод се предприема процедура за предоставяне на записите, защото може да изтече 30-дневният срок. В случая има досъдебно производство", каза ген. Миланов.

Това е била причината началникът на НСО веднага да предостави тези данни по смисъла на изискванията на НПК. Той е бил задължен, уточни ген. Миланов. Според него пропускът на шефа на НСО ген. Емил Тонев е, че не е уведомил министър-председателя Кирил Петков или началника на кабинета му. 

Правителството иска главата на шефа на НСО, махат охраната на Борисов

Правителството иска главата на шефа на НСО, махат охраната на Борисов

Заради предадените на прокуратурата записи от камерите в Министерски съвет