Обединените патриоти отдавна доказаха, че нито са обединени, нито патриоти. Това заяви в своя позиция председателят на АБВ Румен Петков, съобщиха от пресцентъра на партията.

Нинова: Симеонов подал оставка, за да осигури спокойствие на правителството

Нинова: Симеонов подал оставка, за да осигури спокойствие на правителството

Оставката на Симеонов е само щрих в по-голямата карта според БСП

"Още преди година и половина, когато се сформираше правителството заявих, че "Обединените патриоти" нито са обединени, нито са патриоти, което вече ясно пролича от поредица техни действия и бездействия", припомни той.

"Преди пет месеца, когато предупредих, че ако се съберат на едно място ще дадат жертви в "жива сила", само два дни по-късно те се сбиха по между си в парламента. Сега заплахата жертвите да станат и още повече придобива все по-обективен характер, с оглед на предстоящото им заседание във вторник", каза още той.

Оставката на Симеонов няма да промени нищо, сигурен Карадайъ

Оставката на Симеонов няма да промени нищо, сигурен Карадайъ

Карадайъ: Трябва програма за ускорено развитие на страната

Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка на 16 ноември. Той депозира оставката при министър-председателя Бойко Борисов, като малко след това от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът я е приел.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не "счупва" конструкцията на управляващата коалиция. Дори напротив - заздравява я.

Той оцени подадената оставка като акт, който ще успокои обстановката в страната.

Цветанов: Оставката на Симеонов не счупва коалицията, а я заздравява

Цветанов: Оставката на Симеонов не счупва коалицията, а я заздравява

Той оцени подадената оставка като акт, който ще успокои обстановката в страната

От БСП и ДПС обявиха, че оставката няма да промени нищо и е подадена единствено, за да осигури спокойствие на правителството.

Голямата победа не е само оставката на вицепремиера Валери Симеонов, тя е щрих в една по-голяма картина.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кратко изявление.

"Оставката на злополучния вицепремиер беше задължителна, тя е закъсняла и няма да промени нищо", категоричен бе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на ПП "Атака" Волен Сидеров поиска свикване на Коалиционен съвет за оставката на Валери Симеонов заради изказването му към майките на деца с увреждания. Конфликтът между Сидеров и Симеонов в Обединените патриоти се разрази още през лятото на тази година, като в последния работен ден на Народното събрание преди лятната ваканция имаше дори и физическа разправа между депутати.

Сидеров: Има нужда от спасителен план за патриотите

Сидеров: Има нужда от спасителен план за патриотите

Няма нужда от сини каски, а от сиво вещество под тях

Изявленията на Валери Симеонов предизвикаха поредните коментари за напрежение сред управляващата коалиция, след размяната на реплики още през лятото за и против увеличаването на акциза за бездимните цигари, както и разногласията между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова.

След като Валери Симеонов подаде оставка лидерът на "Атака" и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров заяви и че другият вицепремиер Каракачанов също трябва да се оттегли. Във вторник на коалиционен съвет се очаква "творческата инициатива" по определението на самия Каракачанов, да бъде обсъдена.