Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" (ОП) и лидер на "Атака" Волен Сидеров настоява за спасителен план за малката коалиция.
Според него сега е моментът да се спаси от крах и патриотизмът като политическа платформа в България, а патриотизмът в момента е под заплаха. Сидеров гостува последователно и в двете телевизии - БиТиВи и Нова телевизия.

Не трябва да е водещо егото и желанието да си на някакъв пост на всяка цена, посочи лидерът на "Атака": "Предложението ми за оставката на Каракачанов е призив за съставяне на план за спасяване на коалицията "Обединени патриоти."

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Бареков подстрекава за оставката на Симеонов

Той е на мнение, че е било огромна грешка Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да влязат в правителството. Няма нужда от постове, за да се защитават идеите, според лидера на "Атака". 

Според него Обединени патриоти може да споделят съдбата на Реформаторския блок от втория кабинет на Борисов. Според Сидеров ако патриотичните формации не останат обединени те няма да преодолеят бариерата от 4% за следващия парламент.

Той припомни, че тази коалиция е направена изключително трудно и най-вече благодарение на неговите усилия, а Валери Симеонов се е дърпал изключително много. Решаващи ще бъде представянето им на следващите избори - тези за Европейски парламент. По думите на Сидеров няма условия обаче за предсрочни парламентарни избори, а коалицията ОП - ГЕРБ трябва да продължи да работи.

Сидеров се оплака, че е нарушена комуникацията в националистическото обединение. Лидерът на "Атака" повтори и че е разбрал от медиите за оставката на Валери Симеонов, както и че не са проведени никакви разговори с Красимир Каракачанов и други от правителството.

Валери Симеонов подаде оставка

Валери Симеонов подаде оставка

За да не бъде воденичен камък на изключително успешното управление

"От години бия камбаната и казвам и на двамата да насочат погледите върху важните теми, а не да се занимават с дискотеки. Те не чуваха и това е резултатът", каза още Сидеров.

Той отново настоя за оттеглянето на Красимир Каракачанов от управлението, което би било "оздравително".

На въпрос ще оцелее ли правителството след две оставки, Сидеров заяви, че то не зависи от постовете на двама вицепремиери. "Ключът към това да оцелее е на евроизборите да покажем добър резултат. Ако ГЕРБ и Патриоти не покажем добър резултат, те ще скочат и ще кажат, че отиваме на избори", на мнение е Волен Сидеров.

"Имаме нужда от обновяване, от една "мозъчна атака", която да ни изведе на друго ниво", подчерта той и предупреди, че в противен случай цялата патриотична тема би могла да девалвира, а той е посветил живота си на нея.

На въпрос дали той ще бъде синята каска на коалиционния съвет във вторник, Сидеров заяви, че няма нужда от такива метафори, а има нужда от сиво вещество под синята каска.

Горанов не защитава Симеонов, но без него ще има трусове

Горанов не защитава Симеонов, но без него ще има трусове

С бюджета, те изпълняват обещанията си и управленската програма

Той не спести критики и към ГЕРБ, които трябвало да решат каква политика ще водят: "либерално-джендърска или консервативно-патриотична".

Сидеров подчерта, че няма "да предаде четата", но и се оплака, че в парламента като председател на ПГ на Патриотите работи с хора, "с които честно казано ми тежи". "Не купувам самолети и танкове, не решавам някъде да се направи курорт или да се закрие такъв", отбеляза той и призова да се работи за истински важните неща за обществото и българските граждани. По думите му големите проблеми са именно в секторите на работа на Красимир Каракачанов, а той искал оставката на Валери Симеонов още от месец и половина.

Каракачанов, Сидеров и Симеонов се събраха на закрита среща
Обновена

Каракачанов, Сидеров и Симеонов се събраха на закрита среща

Сидеров довел депутати на културен тур в Министерски съвет

Припомняме, че председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на ПП "Атака" Волен Сидеров поиска свикване на Коалиционен съвет за оставката на Валери Симеонов заради изказването му към майките на деца с увреждания. Конфликтът между Сидеров и Симеонов в Обединените патриоти се разрази още през лятото на тази година, като в последния работен ден на Народното събрание преди лятната ваканция имаше дори и физическа разправа между депутати.

Изявленията на Валери Симеонов предизвикаха поредните коментари за напрежение сред управляващата коалиция, след размяната на реплики за и против увеличаването на акциза за бездимните цигари, както и разногласията между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Сидеров иска оставката на вицепремиера още от лятото, когато обяви мерките за шума по Черноморските заведения като безсмислени, лобистки и в услуга на определени кръгове. Конфликт между "Атака" и НФСБ имаше и по отношение на законови промени в Закона за обществените поръчки, свързани с БМФ и Кирил Домусчиев, както и по отношение за по Закона за горивата.

С разговори Каракачанов изглажда прискърцванията в коалицията

С разговори Каракачанов изглажда прискърцванията в коалицията

Чакат становището на мин. Горанов за законопроекта за вероизповеданията

Хората на Валери Симеонов свалиха доверието си от Сидеров като председател на ПГ на Обединени патриоти.

Първият ясен признак за напрежение между коалиционните партньори беше през пролетта на тази година, когато депутатът от НФСБ Борис Ячев се изказа уклончиво за евентуална подкрепа на Истанбулската конвенция, но беше срязан от реакцията на председателя на ПГ на ОП Сидеров.

анкета

След оставката на Валери Симеонов?

Виж резултати

Зимата ще прибере протестиращите 23.7%

Борисов може и без четвърти вицепремиер 26.6%

Волен вицепремиер! 4.2%

Правителството пада 32.6%

ДПС ще даде едно рамо 13.0%