Наблюдаваме съсипия в сектор енергетика. Ценообразуването на енергоресурсите е нещо, на което не малка част от гражданите няма да издържат. И с тази тема се спекулира. Прехвърля се вина на КЕВР и във всички възможни посоки. Това заяви коментира председателят на АБВ Румен Петков пред Дарик радио.

Той предупреди, че в момента се готвела и поредната стъпка, която ще удари енергийния ни сектор и ще се отрази директно върху гражданите и икономиката на страната.

Правителството да не се крие зад гърба на КЕВР, настояват от Демократична България

Правителството да не се крие зад гърба на КЕВР, настояват от Демократична България

Призовават за иницииране на преговори с "Газпром"

"Подготвя се обединяване на АЕЦ "Козлодуй" с "Марица-изток 2". Това се прави без да се коментира, че в последните 5 години цената на вредните емисии скочи от 5 на 20 евро, а вероятно догодина ще стане и 25 евро и това някой трябва да го плати. И като бягат от тази тема и правителство и парламент и опозиция, каквото и да значи последното, всъщност те бягат от решението да се гарантира бита. Това е много голям проблем, защото сега КЕВР спря увеличението на цените на тока, но след Нова година няма да може да го спре. За това аз мисля, че голямото предизвикателство, пред което е изправено в момента правителството ни, е това. Защо не се обединим всички и да решим два основни проблема. Да изградим АЕЦ" Белене" и да организираме нещата така, че да внасяме руска газ от Русия, а не от Турция", подчерта той.

Румен Петков посочи, че АБВ ще настоява за отпадането на плоския данък и въвеждането на диференциран ДДС. Като второто по думите му трябва да бъде извършено под стриктния контрол на държавата, за да няма злоупотреби. 

КЕВР с първо разследване за манипулация и скок в цената на тока на свободния пазар

КЕВР с първо разследване за манипулация и скок в цената на тока на свободния пазар

Няма такова поскъпване на енергийни борси в другите европейски държави