"Има нужда от актуализация на бюджета. Всички намерения на правителството за антикризисни мерки трябва да минат през парламента. Надявам се да има по-бързо развитие, за да не се окажат и тези мерки закъснели." Това заяви президентът Румен Радев по време на откриването на военния паметник на войниците от 11-а пехотна Македонска дивизия под връх Тумба в планината Беласица.

По думите му най-важното сега е да видим устойчива управленска програма.

Държавният глава коментира и темата за неприличния жест на депутата от Продължаваме промяната Христо Петров. В парламента сме се нагледали на какво ли не. Не става въпрос за средни пръсти, а за цялостно поведение и отношение вътре в парламента, добави той.

Нашите народни представители не трябва да забравят, че с всичките си действия, с начина, по който изглеждат и говорят, изразяват отношението си към българските граждани, каза още Радев.

Президентът коментира и темата за пристигналите у нас американски изтребители F-35. Той бе категоричен, че те не носят ядрено оръжие и това са спекулации. Радев заяви, че самолетите са тук за изпълняването на съвместна дейност по Air policing.

Държавният глава засегна и темата за днешния протест на надзирателите. Според него всеки има право да протестира, но зависи за какво и по какъв начин. Той изтъкна, че всички в момента професионални слоеве, всички, които вършат някаква дейност, имат своите основания да искат по-добри условия за работа.

Радев подчерта, че за него е важно да има диалог с управляващите.

Държавният глава участва в откриването и освещаването на военен паметник на войниците от 11-а пехотна Македонска дивизия. Той заяви, че героите, които са влезли в неравен бой за обединена, независима и горда България, са ни завещали своя урок, че националната памет и достойнство не се наследяват, а се отстояват всеки ден.

Радев: Задълбочава се дефицитът на доверие към правителството

Радев: Задълбочава се дефицитът на доверие към правителството

Ценовата политика на "Булгаргаз" била извън икономическата и управленската логика