Работно съвещание с главния прокурор Сотир Цацаров и ръководителите на службите за сигурност проведе държавният глава Румен Радев, съобщиха от администрацията на президента.

Темата на заседанието бе провеждането на предсрочните парламентарни избори на 26 март и на сигурността на страната, информират от пресслужбата.

Срещата бе в сградата на президентството - на "Дондуков" 2. За събитието нямаше предварително официална информация. Конкретни решения от това заседание не се съобщават.

По неофициална информация, срещата е свързана с експулсиране на 2 турски граждани и забраната на трети да влиза в страната, съобщи Нова телевизия. На влизане в сградата на президентството никой от участниците на срещата не пожела да каже пред медиите темата на заседанието.

Официално не се споменава нищо за това, че е говорено за отношенията между България и Турция.

Висш турски служител е сред изгонените от ДАНС

Висш турски служител е сред изгонените от ДАНС

Главният секретар на валийството в Одрин е един от тримата

Единият от изгонените от страната ни турски граждани, е главният секретар на валийството в Одрин Ибрахим Таранджъ е един от тримата турски граждани, за които преди три дни бе съобщено, че им е наложена забрана да влизат в България за срок от 5 години. Ибрахим Таранджъ след петъчната молитва е изчакан от служители на ДАНС и изведен от територията на България.

ДАНС приложи мерки срещу още двама турски граждани

ДАНС приложи мерки срещу още двама турски граждани

Още един е експулсиран, друг влиза в списъците с нежелани

Преди дни служебният премиер Огнян Герджиков обяви в Благоевград, че има покачване на напрежението между България и Турция, след като страната ни реагира на недопустимите опити за намеса в предизборната кампания.