Започна официалното посещение на президента Румен Радев в Черна гора. Българският държавен глава бе посрещнат на летище Подгорица от Рашко Коневич, заместник министър-председател и министър на отбраната. В Черна гора президентът Румен Радев е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

В понеделник ще се състои и официалната церемония по посрещане на българския държавен глава в Черна гора от неговия черногорски колега Мило Джуканович в президентския дворец в историческата столица Цетине. Румен Радев и Мило Джуканович ще проведат среща "на четири очи" и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации, след което ще дадат съвместна пресконференция.

Българският президент ще проведе срещи и с председателя на парламента Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович.

По-късно през деня държавният глава ще открие и изложбата "Черна гора и България 1878-1918 г.", която е съвместен проект на държавните архиви на България и Черна Гора и представя исторически документи за двустранните отношения.

Посещението на държавния глава в Черна гора ще бъде в рамките на два дни, 11 и 12 юли, което спрямо политическата криза означава, че рулетката с мандатите и в понеделник няма да се върти, след като в петък номинираният от "Продължаваме промяната" Асен Василев върна мандата неизпълнен. Предстои връчването на втория мандат на ГЕРБ, втората политическа сила в 47-то Народно събрание, които обявиха вече, че ще го върнат веднага.

Румен Радев няма да бърза: Има още работа

Румен Радев няма да бърза: Има още работа

Причината – трябвало да бъдат приети закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост