РЗС разполага с достоверна информация, че Бойко Борисов лично е разпоредил питането на РЗС за наркотиците да бъде отклонено на всяка цена. Това заявяват от партията на Яне Янев в писмо до медиите.

Повод за питането станаха съмненията на анализатори, публикувани в редица медии, че ГЕРБ е в основата на преразпределението на наркопазара по схемата: медиите на Пеевски атакуват определени големи разпространители на дрога, Цветан Цветанов ги арестува, а Котараците завземат освободените наркоканали.

РЗС даде възможност на Борисов да опровергае твърденията, че той покровителства и е пряк участник в основните престъпни схеми, но той се скри", посочват консерваторите.

Страхът на Борисов, че съвсем скоро ще стане ясно кое е истинското му лице на практика премахна основната функция на Парламента за контрол над изпълнителната власт", смятат от РЗС. Според тях отказът на премиера Борисов да отговори всъщност дава отговор на много въпроси, „свързани с миналото му на репресивен деятел в СИК и специален агент в българския ъндърграунд".

РЗС също така се опасяват, че докато Яне Янев бе миналата седмица на посещение в Германия е бил незаконно подслушван, тъй като на една от най-важните му срещи в Бундестага на Германия е станало въпрос за факти, доказващи съпричастност на ключови фигури от ГЕРБ, свързани с изграждането на т.нар. балканска нарко ос и новите бази за наркопроизводство и трафик през България.

Наближава времето когато РЗС ще започне да пита в това число и чрез европейски медии, а в последствие и да отговаря на директни въпроси, свързани с криминалното минало и рекетьорското настояще на Бойко Борисов", заканват се консерваторите.