РЗС обяви поредният изненадващ обрат в политиката си. След като преди месеци лидерът на партията Яне Янев съобщи, че се коалира с фармацевтичния бос Веселин Марешки, днес от пресцентъра на партията информират, че политическият съвет на РЗС е решил да оттегли политическото си доверие от него.

Като мотив се изтъква, че съветът на РЗС е решил да се съобрази с мнението на огромна част от гражданите на Варна, който заедно с кмета Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов се приемат като олицетворение на корупционния модел на управление на Варна. По-рано днес от ГЕРБ обявиха, че искат оставката на варненския градоначалник.

Припомняме, обаче, че на пресконференцията, на която Янев обяви коалиция с фармацевтичния бос на 4.11.2012 г. , Марешки беше описан като „партньор, който със своя бизнес прави за България това, което държавата много пъти не е успяла да направи за своите граждани". Явно, едва няколко месеца са били необходими на партията на Янев, за да промени изцяло мнението си за фармацевтичния бос.

Денонсираме споразумението с партия на Веселин Марешки „Либерален алианс" и стартираме национална политическа кампания „Влез в политиката, смени системата". Ще предоставим местата за народни представители, предвидени за партията на Веселин Марешки, на граждани и граждански организации, съобщават още от РЗС.

Така, след като вчера от партия "Обединен блок на труда" обявиха, че предоставят регистрацията си за кандидатура на граждани от протестите, сега и партията на Янев взе решение да използва потенциала на народния гняв, привличайки в редиците си хора от улицата.