БСП е жив организъм. С новото ръководство вече сме на други обороти и така трябва. Това заяви пред БиТиВи депутатът от левицата и член на Изпълнителното бюро на партията Кирил Добрев. Той уточни, че политиката не е кръжок,  трябва да се работи ежедневно.

Корнелия Нинова била избор с надежда за бъдещето, а не носталгия към миналото. Червената лидерка говорела за това каква трябва да бъде България и търсела всичко, което събира, а не разделя.

Кирил Добрев отбеляза, че е с най-дълъг опозиционен опит, без да си сменя партията и е щастлив, че са успели да изведат БСП на нов път. Партията буквално се събудила от комата, категоричен е той.

Социалистът сподели, че не може да се срамува от партията си, но му било мъчно, когато се делели и различните били сочени с пръст. Социализмът не се определя по джоба, а се носи в сърцето, посочи още Добрев.

По думите му най-много тежали обидата или опитът да бъдеш изгонен.

Корнелия Нинова се превърнала в естествен лидер в хода на кампанията. Било договорено, че какъвто и да е крайният резултат от избора, БСП няма да се разцепва. „Тя е по-голяма от нас и е важно да преодолеем личните си амбиции и его“, категоричен е Кирил Добрев.

„Всички, които Нинова покани в бюрото, са личности, зад които стоят много хора. Тя ги вкара в една лодка и изпитанието за нея тепърва престои – да синхронизира тази лодка, за да върви в правилната посока и в ритъм“, коментира социалистът.

Най-важното било да се създадат такива правила, че в партията да няма "фараони". Самият Добрев не може да си представи, че ще седи 20 години в бюрото. Можел да работи за БСП от различни позиции в йерархията.

За първи път от години насам партията ясно претендирала за лидерското място в опозицията.

Социалистите вкарвали два законопроекта, около които ще търсят анти-ГЕРБ подкрепа. Единият е за управлението на държавната собственост, другият за стимулиране на дейността в селското стопанство.

Относно президентските избори, Кирил Добрев е на мнение, че трябва да има широка лява коалиция. Тепърва предстояли разговорите дали изобщо могат да си партнират и да имат общ кандидат за президент. АБВ имали сериозен проблем с избора на новия лидер на БСП, по мнението на Добрев.