Президентът сякаш живее в едни лабораторни условия и непрекъснато ни представя своята утопия за държава. Това заяви пред bTV социалният министър и областен координатор на ГЕРБ в Добрич Деница Сачева.

Коментарът й е по повод критиките на държавния глава към правителството.

По нейни думи всеки разумен човек вижда, че зад фразите на президента не се крие особено съдържание.

Тя недоумява как може в момент, в който има съмнение, че твоят (на президента - бел.ред.) съветник за борба с корупцията е част от доклад на Европейската комисия за борба с измамите, да не коментираш това, а "хипотези и празни обвинения".

От президентството искат осветляване на договора за МВР и на похарчените милиарди

От президентството искат осветляване на договора за МВР и на похарчените милиарди

Румен Радев бе на литургия в село Добърско

Сачева бе категорична, че Радев също дължи отговори по трудни теми, свързани например с неговите съветници.

Тя подчерта, че от страна на ГЕРБ винаги е имало желание за диалог с президента. Той обаче по нейни думи винаги е отговарял с "безпочвени критики". Според Сачева това е противодържавно поведение.

"Не може непрекъснато да насаждаш съмнение във всички институции, да твърдиш, че всички институции са корумпирани и единствено и само президентската институция е институцията остров, в която няма никакви проблеми. Това не е сериозно", отсече министърът.

Радев се кандидатира за втори мандат
Обновена

Радев се кандидатира за втори мандат

Това съобщи той по време на годишния си отчет

По повод обвиненията към управляващите, че изборите няма да са честни тя изрази недоумение защо се инвестира толкова енергия в това какъв ще бъде процесът на изборите, вместо в това кой как и с какъв капацитет иска да управлява страната. По нейни думи това показва безидейност.

Тя заяви, че сериозни промени Изборния кодекс непосредствено преди изборите носи рискове. Има опит в момента от страна на хора, които предполагат, че ще загубят изборите, авансово да се застраховат, отбеляза тя. Според нея дебатът за промени в Изборния кодекс е трябвало да стартира по-рано, тъй като сега целял просто да саботира вота.