От президентската администрация опровергават информацията на ОЛАФ, че МВР на България злоупотребило с 6 млн. евро като тогава министерството е ръководено от настоящия президентски секретар Пламен Узунов.

От президенството твърдят, че разследването на ОЛАФ се отнася за сключен договор от МВР на 22 февруари 2018 г., а не на 23 март 2017 г., както е посочено в материала.

ОЛАФ: МВР на България злоупотребило с €6 млн.

ОЛАФ: МВР на България злоупотребило с €6 млн.

Силовото ни ведомство е е нарушило условията на своето споразумение с Европейската комисия

Договор и анексът към него, са публикувани на интернет-страницата на Министерството на вътрешните работи. Договорът е сключен няколко месеца след края на мандата на служебното правителството, в което министър на вътрешните работи е Пламен Узунов.

Според анекса към договора В Точка 5 от Техническото предложение ,,Изисквания на вьзложителя кьм таблетните устройства и мобилните принтери", пьрвоначално предложения модел таблет марка ,,Huawei", модел ,,MediaPad М2", модификация ,,Premium edition", се заменя с друг, по- нов модел и с по-висок клас, пише в анекса.

Пламен Узунов поискал от ДАНС достъп до секретна информация месец преди ареста си

Пламен Узунов поискал от ДАНС достъп до секретна информация месец преди ареста си

Узунов е в списъка с лица, които имат това право

Припомняме, на 19 юни 2020 г. стана ясно, че президентският съветник Пламен Узунов е разследван покрай обвиненията спрямо бизнесмена Пламен Бобоков, с когото той си е разменял съобщения. Според Узунов обвиненията към него са безпочвени.

На 9 юли, малко след като прокурори и тежко въоръжени полицаи нахлуха в сградата на президентската администрация, стана ясно, че е задържан край Пловдив и президентският секретар Пламен Узунов.