Арестуваха секретаря по правни въпроси на президента Румен Радев - Пламен Узунов, съобщават от "24 часа".

Предполага се, че причината за задържането му са разменените съобщения с бизнесмена Пламен Бобоков, за които прокуратурата съобщи по-рано днес.

В момента той е на разпит в Спецпрокуратурата. Очаква се в Спецпрокуратурата да пристигне и русенският прокурор Николай Николов, тъй като чат комуникация с Пламен Бобоков го уличава, че е търсил съдействие от него, за да бъде избран за окръжен прокурор на Русе.

От приложените от държавното обвинение снимки на чатове между двамата става ясно, че Бобоков е получил от Узунов съдебното решение, с което се отменя забраната за плаване на кораба "Бадр". Секретарят го е изпратил на бизнесмена 6 дни, преди решението да бъде публикувано в сайта на Върховния административен съд. По тази причина се води разследване за търговия с влияние.

Президенството: Всички въпроси към Спецпрокуратурата

Президенството: Всички въпроси към Спецпрокуратурата

Заради обиска и ареста на съветника на президента Пламен Узунов

В момента се извършва претърсване на дома на Узунов в столичния кв. "Кръстова вада".

Предполага се, че през почивните дни ще стане ясно дали Узунов ще бъде освободен, или ще му бъде повдигнато обвинение.

Спецпрокуратурата проверява секретар на президента за връзки с Бобокови
Обновена

Спецпрокуратурата проверява секретар на президента за връзки с Бобокови

Държавното обвинение разпространи снимки от чат на Пламен Бобоков

Пламен Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция на Президента на Република България. Преди три години името му и по-точно една негова снимка бе в основата на скандал, в който от ГЕРБ поискаха оставката му. Снимката е на Узунов, който е облечен като Хитлер. Узунова тогава заяви, че е от новогодишно парти и е карнавална.

В политиката Пламен Узунов влезе като вътрешен министър в служебното правителство с премиера Огнян Герджиков и стана известен тогава със сигнала в прокуратурата, който подаде вече отстранения главен секретар на МВР Георги Костов, че му е оказван натиск да напусне и е бил заплашван. Няма информация за развитие по сигнала.

Кариерата на Пламен Узунов преминава в полицията в Пловдив, като стига до директор на областната дирекция в града.