От президентството отказват да предоставят какъвто и да е било коментар и да отговарят на въпроси във връзка с действията на специализираната прокуратура и обиска и ареста на съветника на президента Пламен Узунов.

От прессекретариатът заявяват, че президентската институция не е разследващ орган.

"Информация за действията си трябва да предостави Специализираната прокуратура, която следва да аргументира приоритетите в своята работа: кого и на основата на какви улики разпитва, в чие жилище и на основата на какви доказателства прави обиск."

От прессекретариата заявяват категорично и че оставят без коментар отправени внушения пред медии от страна на Специализираната прокуратура.

Арестуваха президентския секретар Пламен Узунов

Арестуваха президентския секретар Пламен Узунов

Той се разследва за търговия с влияние

Припомняме, по-рано през деня бе съобщено, че е арестуван секретарят по правни въпроси на президента Румен Радев - Пламен Узунов. Вероятната причината за задържането му са разменените съобщения с бизнесмена Пламен Бобоков, за които прокуратурата съобщи по-рано днес.

От приложените от държавното обвинение снимки на чатове между двамата става ясно, че Бобоков е получил от Узунов съдебното решение, с което се отменя забраната за плаване на кораба "Бадр" и то много преди то официално да бъде публикувано. Танкерът "БАДР" бе задържан на бургаското пристанище от края на 2017 г. Това стана заради спор за финансови задължения между българско търговско дружество и либийска компания, която е собственост на либийската държава. Самият танкер "БАДР" бе преименуван след смяната на собствеността на "БДИН".

Пламен Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция на Президента на Република България. Преди три години името му и по-точно една негова снимка бе в основата на скандал, в който от ГЕРБ поискаха оставката му. Снимката е на Узунов, който е облечен като Хитлер. Узунова тогава заяви, че е от новогодишно парти и е карнавална.