Правителството прие промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Това стана на днешното заседание на Министерския съвет.

По закон надзорът се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и равен на тях брой членове, определени от правителството, от които един задължително е заместник изпълнителен директор на НАП.

Заради решението на Народното събрание за персонални промени в Министерския съвет се освобождава досегашният член на правителството в Надзорния съвет на НОИ Бисер Петков и се определя нов член - Деница Сачева.

Освен това по предложение на Министерството на финансите от състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт е освободена Илияна Владова, като за нов член се определя Росица Спасова - началник на отдел в дирекция "Държавни разходи" в Министерството на финансите.

Припомняме, на 29 ноември, премиерът Бойко Борисов поиска и получи оставката на социалния министър Бисер Петков. Като мотив за това решение бяха посочени натрупани във времето основания. Той беше заменен от Деница Сачева.

Сачева видя кампания с подривни дейности срещу себе си

Сачева видя кампания с подривни дейности срещу себе си

Социалната политика се прави от хора за хора, категорична новият социален министър