Нашите избиратели трудно биха могли да приемат коалиция между ГЕРБ и ДПС. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ Деница Сачева пред БиТиВи.

ГЕРБ ще водят разговори с тези партии, които имат евроатлантическа ориентация. Нека оставим разговорите за бъдеща коалиция след предсрочните избори, призова Сачева.

Въпросът с лидерството в ГЕРБ е въпрос, който се решава от членовете на самата партия. Бойко Борисов е ГЕРБ и в този смисъл не може да изпълним подобни ултиматуми, обясни Сачева в отговор на тезите от ПП, че няма да разговарят с ГЕРБ, докато лидер е Борисов.

Ние също не харесваме Кирил Петков и смятаме, че има за какво да бъде разследван, смята тя. 

КНСБ иска минимална заплата от 800 лв. от октомври

КНСБ иска минимална заплата от 800 лв. от октомври

Вероятно ще се наложи и актуализация на бюджета

Сачева не е изненадана, че бивш социален министър е станал служебен премиер. Гълъб Донев е политически безпристрастен, минал е по всички нива на йерархията, той е изключително лоялен съветник на президента и е логично такъв човек да оглави служебното правителство, оцени тя. Служебното правителство трябва да осигури честни и безпристрастни избори, както и доставки на газ за зимата.

"Конспиративни сценарии на служебния кабинет може да има всякакви. Служебният кабинет е опит да се балансират различни интереси - има хора от ПП, от БСП, от независими среди, има противници на ГЕРБ и вероятно е търсен различен опит на баланс", изтъкна Сачева.

Кирил Петков сезира ДАНС за „Балкански поток“ в деня, в който сдава властта

Кирил Петков сезира ДАНС за „Балкански поток“ в деня, в който сдава властта

Нарушения на ЗОП, на екозаконодателството, на КТ

ГЕРБ настоя, ако има ясни нарушения на Балкански поток, да бъдат показани. Повече от 1 година не се извършват важни ремонти, не се поддържа пътната инфраструктура и е интересно какви нови решения ще измисли служебния кабинет.

Сачева няма притеснения проверките на служебния кабинет да продължат, но тя поиска да бъдат направени такива и на правителството на ПП. Служебният кабинет вместо да се включва в предизборната кампания, трябва да организира честни предсрочни избори, настоя тя. 

ГЕРБ за проверката на "Балкански поток": Една приказка, но коя? А и тя свърши...

ГЕРБ за проверката на "Балкански поток": Една приказка, но коя? А и тя свърши...

Никога не сме подписвали неизгодни за България договори и сделки