Съдебната власт ще разполага със 70 милиона лева повече. Това стана ясно от коментара на правосъдния министър Данаил Кирилов по време на дебатите за бюджета в частта за съдебната власт през 2020 година.

Кирилов е доволен от разговорите между Министерството на финансите (МФ) и Висшия съдебен съвет (ВСС). Смятам, че те постигнаха един оптимален бюджет, отчете Кирилов. Това увеличение ще обезпечи работата на съдебната система, категоричен е правосъдният министър. 

Депутатите подхванаха държавния бюджет
Обновена

Депутатите подхванаха държавния бюджет

Да се възстанови комисията по бюджетен контрол в парламента, поиска Петър Кънев

По мнението му този ръст в бюджета на съдебната власт щял да послужи и за ръст на заплатите в системата. Сметката показва, че той ще е около 10%. Бюджетът, който е предложен е достатъчен, е мнението на министъра Кирилов.

Депутатите приеха рамката на бюджета за 2020 година. 

За дефицита, геноцида и разхождането по червения килим се скараха в НС
Обновена

За дефицита, геноцида и разхождането по червения килим се скараха в НС

Вие не сте радикални противници на колониалния модел, заяви Павел Шопов

Припомняме, след като вчера депутатите до късно обсъждаха бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и прекратиха обсъждането заради скандал покрай текстовете за минималната пенсия, днес някои от текстовете на ДОО бяха прегласувани. Скандалът бе за исканото от БСП наказание за Спас Гърневски и репликите му "Червени боклуци!"

Вчера, 3 декември 2019 г., беше приет окончателно бюджета на НЗОК.