Целта на предложението на ПП-ДБ за 3-месечно отлагане на втория мандат е да се осветли корупцията в българската политика. Тази позиция изрази пред bTV Николай Денков.

Той обвини Делян Пеевски, че не иска реформи в службите, защото ги използва. Пеевски спря ротацията, смята Денков. Предложението за борба с корупцията ще покаже кой къде се позиционира, според него.

Трябва да се направи така, че съдебната система да започне да работи, заяви бившият премиер.

Осветяването на Пеевски стана, защото отиде на първия ред в парламента, заяви още Денков. В момента най-важните задачи са в парламента, категоричен бе той.

Надежда Йорданова: ПП-ДБ няма да бави излишно процеса

Надежда Йорданова: ПП-ДБ няма да бави излишно процеса

Не нарушаваме Конституцията с нестандартното решение

За мен е напълно неясно защо Калин Стоянов продължава да е вътрешен министър, сподели бившият премиер.

Да се прави правителство като самоцел няма смисъл, подчерта Денков. Вчера е изпратена декларацията на всички депутати. Реакциите на партиите до момента са прибързани, според него. Пеевски иска всичко да остане за него, смята Денков.

Предложението на ПП-ДБ не е в противоречие на Конституцията, обясни той. Разговорите за правителство може да започнат, след като минат техните предложения. В момента нямаме лидерски разговори, поясни народният представител. ПП-ДБ излъчват контактна група за преговори по декларацията.

Разговорът вчера с държавния глава е бил много конструктивен, по думите му. ПП-ДБ ще положат усилия да реализират втория мандат, но по начин, който ще даде резултат за хората.

БСП: Отлагането на мандата е бягане от отговорност

БСП: Отлагането на мандата е бягане от отговорност

От ПП-ДБ не са искали до този момент разговори, а БСП били готови