БСП и по-точно и.ф. председател на социалистическата партия Атанас Зафиров е изненадан от искането на ПП-ДБ за отлагане на връчването на втория мандат, за да се проведат срещи с останалите политически сили.

Зафиров е изненадан, тъй като вече седмица вече втората политическа сила в лицето на ПП-ДБ не е искала никакви разговори. "С нас разговор не е воден под никаква форма. Затова намирам това предложение за бягане от отговорност", заяви Атанас Зафиров в разпространена от пресцентъра на партията позиция.

Той коментира, че е очаквал ПП-ДБ да покажат друго отношение и манталитет на носител не на втория, а на третия мандат.

ПП-ДБ: Антикорупционно мнозинство или връщаме мандата

ПП-ДБ: Антикорупционно мнозинство или връщаме мандата

Предлагат първо Декларация, искат три месеца време

Иначе, уверява Зафиров, мерки за борба с корупцията винаги ще срещнат подкрепата на БСП, но "когато говорим за реформи, трябва да сме по-внимателни". Освен това Зафиров чул и заявки за промяна в службите и регулаторите, а според БСП това не е дневният ред на българското общество. Според него действително са нужни смени на бордовете на регулаторите с изтекъл мандат, но това трябва да се направи от стабилно мнозинство с ясна визия.

"Нека да видим декларацията и пакета от закони и мерки, които предлагат. Готови сме за диалог и очакваме да бъде поканени на разговори, но без предварително зададени ограничения", казва още Атанас Зафиров.