Моето решение е, че не трябва да подавам оставка и няма да го направя. Това отсече съветникът на президента Румен Радев - Пламен Узунов, след като в последните дни се разрази скандал във връзка с негови снимки като Хитлер.

Според него този дирижиран скандал имал една-единствена цел - да дискредитира него и президентската институция.

Евродепутати от ГЕРБ питат Джани Питела за снимки с нацистки поздрав

Евродепутати от ГЕРБ питат Джани Питела за снимки с нацистки поздрав

Лидерът на евросоциалистите трябва да отговори за снимки на Пламен Узунов

"Незабавно, след като тези снимки бяха умишлено разпространени, запознах президента със ситуацията. Той е трезво мислещ човек и няма да се поддаде на тези провокации", изтъкна пред Нова телевизия Узунов, който беше вътрешен министър в служебното правителство.

Според него снимките били изкарани от контекста. "Аз и семейството ми бяхме на тържество, на което се веселяхме. Това беше през 2003 година на Нова година", обясни той.

Бойко Борисов: Защо мерим с двоен аршин при нацизъм?

Бойко Борисов: Защо мерим с двоен аршин при нацизъм?

Този двоен аршин не ми харесва

"Използвам случая да се извиня на всички онези, които се поддадоха на тези манипулации и повярваха, че с поведението си съм станал причина този образ да бъде в медиите днес", посочи съветникът на президента.

"Знам кой седи зад това, ще ги обявя по-късно, когато разполагам с неоспорими доказателства. Ще сезирам и съответните органи", категоричен беше Узунов.

Той е убеден, че няма нищо, от което да се срамува.

От БСП искат актуализация на бюджета

От БСП искат актуализация на бюджета

Румен Радев ще реши дали да освободи Пламен Узунов