БСП се обяви и за актуализиране на бюджета за тази година, което да позволи назначаване на още хиляда служители в МВР и на 6 хиляди във военното министерство.

От Левицата предлагат да бъде създадена обща европейска служба за сигурност.

На семинар в курорта Боровец депутатите-социалисти обсъдиха темата за националната сигурност заедно с водещи експерти, съобщи БНР.

Няма да актуализират бюджета на Здравната каса

Няма да актуализират бюджета на Здравната каса

Може да направят списък с безлимитни болници, обясни д-р Глинка Комитов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че националната сигурност е тема за обединение и съгласие, но е важно на каква база ще се търси то. Тя аргументира идеята за общо европейска служба за сигурност с общите заплахи на стария континент.

Искаме стратегически преглед на системата за сигурност - отбрана, МВР и служби.

Второ, актуализиране на националната стратегия за сигурност да стане до края на септември. Това трябва да направят управляващите и да я внесат в парламента. Имаме нужда от отмяна на реформата "Бъчварова" в МВР и нов закон за МВР, заяви Нинова.

Според нея има нужда от нов закон за отбраната и въоръжените сили, от нов Закон за резерва. Нужни са и промени в Закона за вероизповеданията, с които да се забрани външното финансиране на религиозни общности.

На семинара депутатите от БСП приеха и кодекс за етично поведение. Народните представители нямат право да използват служебното си положение за лично изгода и за получаване на привилегии.

Лидерът на социалистите коментира и поредната скандална снимка, на която висш държавен служител отправя нацистки поздрав. Става дума за Пламен Узунов, който беше вътрешен министър в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев.

Евродепутати от ГЕРБ питат Джани Питела за снимки с нацистки поздрав

Евродепутати от ГЕРБ питат Джани Питела за снимки с нацистки поздрав

Лидерът на евросоциалистите трябва да отговори за снимки на Пламен Узунов

Нинова заяви, че държавният глава е този, който трябва да вземе решение дали да освободи Узунов като свой секретар по правни въпроси и антикорупция. "Ние акъл на президента Радев не даваме. Като партия, която сме го издигнали и подкрепили, сме решили, след избора му да не се месим във вземането на решения", обяви Нинова.

Петър Курумбашев пише до ЕНП за снимките с нацистки поздрав у нас

Петър Курумбашев пише до ЕНП за снимките с нацистки поздрав у нас

Евродепутатите питат Манфред Вебер и за реакцията на Валери Симеонов

Той е избран пряко от целия народ и той взима собствените си самостоятелни решения, но нашата политическа позиция като партия остава, че подобни хитлеристки символи и знаци, за нас са недопустими, допълни Нинова.