"ГЕРБ и СДС нямаха партийни делегации на асамблеята на ЕНП вчера. Предполагам, че причината за това отсъствие е това, че те се чувстват неудобно по тази тема и не искат да я коментират, защото режимите на Орбан и на Борисов си приличат много - по начина, по който се упражнява властта". Това заяви съпредседателят на "Демократична България" и председател на "Демократи за силна България" Атанас Атанасов за БНР. Изказването му беше по повод вчерашното решение на ЕНП да замрази членството на унгарската партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, за което гласуваха 190 делегати, а четирима бяха против.

Атанасов поясни, че от България са участвали само партийните делегации на ДСБ и на ДБГ.

Относно вчерашната среща на ГЕРБ и СДС той заяви, че докато СДС имитирали разговори с ДБ и ДСБ, е вървял скрит процес на преговори с ГЕРБ.

ЕНП отне членските права на ФИДЕС

ЕНП отне членските права на ФИДЕС

ЕНП гласува суспендирането на партията на Орбан почти единодушно

Получи се много специфичен политически оксиморон - СДС се превърна в управляваща опозиция, нещо като ДПС, но извън парламента, заключи Атанасов.

По негови думи трима души от СДС се надяват за местните избори да влязат в листата на ГЕРБ за София. Той бе категоричен, че отношението на "Демократична България" към ГЕРБ и управлението на Борисов се отличава съществено от това на СДС.

СДС готвят "знакови имена" за общата евролиста

СДС готвят "знакови имена" за общата евролиста

Румен Христов бил склонен да продължи преговорите с ДБ

Според Атанасов демократичната общност у нас ще подкрепи листата на "Демократична България" на европейските избори през май.

Относно проверките на новопридобитите апартаменти от Цветанов, Цачева и Рашидов той изрази мнение, че прокуратурата се намесва, за да прикрие, а не да разследва истински. Управляващата върхушка се чувства недосегаема, защото контролира институциите, които трябва да я проверяват, заключи той.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ