Съюзът на демократичните сили призовава управляващите да не проявяват никакво колебание за присъединяването ни към еврозоната, тъй като това е националният интерес на България.

От СДС призовават всички проевропейски сили в България да обединят усилия и да не допуснат мисията на проруското лоби да ни отклони от влизане в еврозоната, да бъде успешна.

СДС приема усилията на правителството като продължение на започнатия от тях път за окончателното превръщане на България в модерна европейска държава."Отстъпление от тази позиция би било предателство на националните интереси и идеали. Крачката назад означава отказ от поемане на отговорност и служебна победа за апетитите на Кремъл и техните проводници у нас", заявяват от СДС.

ДБ искат обяснение от Борисов за "абсолютния консенсус" за еврото

ДБ искат обяснение от Борисов за "абсолютния консенсус" за еврото

С безотговорното си изказване премиерът само засилвал паниката

Сините напомнят и че "абсолютен консунсус" е нямало и през 90-те години за присъединяването ни към НАТО и ЕС, но "СДС, като управляваща тогава партия, пое своята историческа отговорност и благодарение на това, сега България е част от обединена Европа, а не от Евразийския проект."

От СДС настояват на позицията си, че присъединяването ни към еврозоната е задължителна стъпка по пътя към догонване на развитите държави и постигане на европейски стандарт на живот и предупреждават, че разколебаването може да доведе до това да пропуснем момента: "...едва ли в близкото десетилетие ще имаме нова възможност да станем част от ядрото на Европа."

Очевидно е, че скоростта на развитие на страните в еврозоната е по-висока от тази на останалите. Ако наистина има съгласие, че не искаме да сме в периферията, защо е този вой против минаването ни на първа европейска скорост, питат още от СДС.

ДБГ пита защо Борисов е променил настроението си за Еврозоната

ДБГ пита защо Борисов е променил настроението си за Еврозоната

Те недоумяват защо премиерът спира усилията за влизането ни в ЕRМ II